av Mette Hanekamhaug | 23. desember, 2011  

Førjulskveld

Jeg må si det er fantastisk deilig å være hjemme i Molde nå til jul! Kjente og kjære omgivelser, familie og gamle kjente, barnerommet blir igjen tatt i bruk og barndommens minner titter frem.

Jeg må innrømme at jeg har et svært nostalgisk forhold til Molde. Jeg er født og oppvokst i denne byen, og har et svært nært forhold til den. Særlig hyggelig er det å ta seg en tur i sentrum disse dager, gå gjennom Storgata, hilse på alle de hyggelige menneskene, gå i de små, lokale butikkene ingen andre byer har og ta seg en kopp te på verdens beste bakeri – Fole Godt.

Noe som gjør det hyggelig å komme hjem i slike høytider er jo at “alle andre” også kommer hjem. Barndomsvenner som til daglig er spredt over hele Norge, i studier eller jobb, med nystartet egen familie eller alene, alle kommer nå hjem for å feire jul. Spennende å møte alle igjen, høre hva alle gjør på og oppdatere seg litt :)

Mine foreldre jobber på plattform i Nordsjøen, så de er borte annenhver jul. I år er det min mor som er hjemme. Det er godt å endelig få litt kvalitetstid med henne også (jeg er nemlig så heldig å ha verdens beste, mest tålmodige og snilleste mor). I dag har vi handlet inn siste rest av mat til julen, de siste små julegavene, levert rundt gaver, vasket og ryddet i huset og pyntet juletre. Så nå skal vi endelig senke skuldrene, benke oss i sofaen og kose oss med hyggelige julefilmer på tv.

Håper alle dere også har hatt en fin “oppkjøring” til den store dagen i morgen, og at dere er så heldig at dere har familie og venner rundt dere :) og kjenner dere noen som ikke har det – kanskje vi skal invitere dem til oss eller gi de en oppmerksomhet? Det er viktig for oss alle å føle oss sett, kanskje spesielt i en tid som denne. Ha en riktig fin førjulskveld!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Mette Hanekamhaug | 20. desember, 2011  

Hjem til jul

Budsjett er banket, komiteene har hatt sine fagdebatter, julebord er overlevd og kontorene ryddet. Siste møtedag i Stortinget for året har nådd oss!

Om ikke lenge ringer det til votering her på huset, og etter det går Stortinget inn i sin juleferie. Det har vært en lang, spennende, krevende, interessant, tung og morsom høst for oss alle, og jeg tror nok de aller fleste ser frem til en rolig julefeiring sammen med sine kjære. (Vet det ble mange, og noen motstridende, adjektiv her, men det er jo sånn det er her på huset ;) )

Selv setter jeg snuten oppover til Molde i morgen tidlig og skal være der hele juleferien. Det blir veldig godt å senke skuldrene og kjenne roen senke seg i hus og heim! Etter ukevis med møter til langt på kveld (finansdebatten varte til 2 på natten), mange jobbhelger på rad og mye jobbing med budsjett, representantforslag og media kjenner jeg at juleferien kommer beleilig.

Samtidig må jeg innrømme at jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at ”juleroen” nok ikke varer lenge, og at kriblingen etter å gjøre noe raskt nok vil komme! Derfor kommer jeg til å oppdatere og arbeide med bloggen også i julen. Kanskje også anstrenge meg for å bli flinkere til å ta bilder – noe litt mer spennende bilder enn inne fra kontoret?

Ellers har også jeg forberedt meg til julen. Alle gavene er handlet inn, hjemmekontor + ipad er med, 5 uleste bøker ligger i kofferten sammen med pysjen til lange innedager, kjoler til festdager og treningsklær til gode økter i jula! Altså ingenting som står mellom meg og en behagelig juleferie foreløpig J

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Mette Hanekamhaug | 16. desember, 2011  

Harlem Gospel Choir

Harlem Gospel Choir

Harlem Gospel Choir

I går var jeg så heldig å få lov til å være på konsert med Harlem Gospel Choir. Det var en fantastisk opplevelse, og jeg tror dette er første gangen jeg har ropt i en kirke!

Jeg skal innrømme at jeg ikke er den mest aktive kirkegjengeren, og har vel til gode å delta på vanlige gudstjenester hver søndag. Det er stort sett en gang i året jeg er i kirken og det er på julaften. Til gjengjeld er det en årlig tradisjon som aldri brytes! Men det må jeg si – hadde jeg tilhørt en menighet med sang, dans, liv og stemning som den jeg var vitne til i går tror jeg nok jeg hadde gått betraktelig oftere.

Det var et spesielt skue å se utviklingen blant publikum i går. Fra å være en forsamling stivbeinte, stillestående nordmenn som såvidt turde legge hendene sammen i det som kunne virke som en lydløs klapp, til å bli en kirke som bugnet av liv med dansende, klappende, jublende og hoiende mennesker var virkelig en opplevelse! Tusen takk til Harlem Gospel Choir for å ha vekket noe i meg, for å bevise at vi nordmenn kanskje ikke er så trauste likevel og til å virkelig gi meg julestemning ved å løfte taket med soloen “O Holy night”

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Mette Hanekamhaug | 15. desember, 2011  

Mitt innlegg under fagdebatten

Under kan du se video fra mitt hovedinnlegg under forrige ukes fagdebatt. Håper jeg fikk frem budskapet bra nok her og at det kom klart frem for Regjeringen.

 

Spesielt håper jeg de fikk med seg budskapet i mine siste ord:
”Regjeringen adresserer ”et stramt budsjett” som årsak til manglende satsing på alle de områder vi mener er viktig å prioritere. Men president, uansett hvor stramt budsjett en legger opp til meine vi i FrP at en alltid skal finne rom for å sørge for enkeltmenneskets rett til å leve et liv uten vold, trakassering og mobbing”.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Mette Hanekamhaug | 15. desember, 2011  

Mobbing

Som jeg fortalte i tidligere innlegg hadde vi fagdebatt i Stortinget. Den varte i nesten seks timer sammenhengende, og var både spennende og underholdende!

Årets tema var jo som nevnt matematikk, så jeg valgte å innlede mitt innlegg med et sitat av en dansk matematiker; “Der er noget fint og forstandigt ved tal. De véd, hvad de vil, og de gør, hvad de skal.” Trakk deretter parallellen om at Regjeringen ikke kunne være særlig økonomisk orienterte, da de tilsynelatende ikke er sikker på hvor de vil, hvor veien fører eller hvor den endelige destinasjonen faktisk er.

Tonen under hele debatten var god og kollegial, vi slengte litt med leppa med et glimt i øyet og fikk noen gode konfrontasjoner både når det kom til Regjeringens nedlegging av forskningsfondet, fjerningen av gaveforsterkningsordningen og andre nedprioriteringer de foretar på budsjettet.

Det som derimot skuffet meg var at jeg var DEN ENESTE som nevnte mobbing. Etter at samtlige av komiteens medlemmer fra alle parti hadde vært oppe både en, to og tre ganger hver stod jeg fortsatt igjen som den eneste som snakket om dette viktige og alvorlige temaet. Det skremmer meg.

Det skremmer meg at kanskje et av de viktigste og mest alvorlige temaene galant ble oversett og ignorert av Regjeringen. Flere tusen barn blir mobbet i den norske skolen hver eneste dag. Flere tusen blir mobbet, trakassert, sjikanert og utsatt for vold og trusler. Flere tusen som får sin hverdag ødelagt, skolegang svekket og blir påført mentale arr for resten av livet. Og likevel evner komiteen med dette som ansvarsområde og ikke nevne det med et ord.

Men jeg er i alle fall stolt over at Fremskrittspartiet som eneste parti adresserte utfordringen, tok opp det faktum at regjeringen ikke har bevilget en krone til forebyggingen av mobbing og således bidrar til å holde kontinuerlig fokus på saken.

Anbefaler å se underliggende video som sterkt illustrerer hvor mye mobbing kan påvirke noen:

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Mette Hanekamhaug | 15. desember, 2011  

Artistgallaen

Over 22 millioner barn er helt alene her i verden. De er drevet fra sine hjem og sin familie, er ofre for krig og konflikt, har alle odds mot seg. På lørdag kan vi alle bidra til å gi disse et bedre liv.

Inntektene fra årets Artistgalla går til Flyktninghjelpen. De arbeider med å sørge for å dekke de mest grunnleggende behovene til de som trenger det aller mest – nemlig alle disse barnene som er alene og på flukt. De gir husly, mat, utdanning og juridisk bistand, og du kan hjelpe dem i dette arbeidet!

Selv skal jeg sitte i telefonpanelet på lørdag, og forhåpentligvis motta utallige telefoner fra mennesker som dere, engasjerte, omtenksomme mennesker som ønsker å gjøre en forskjell. Du kan ringe inn og melde deg som fadder, og kanskje også gi bort et fadderskap til noen til jul?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Mette Hanekamhaug | 11. desember, 2011  

Årsmøte i Møre og Romsdal FpU

Møteleder og avtroppende fylkesformann

Møteleder og avtroppende fylkesformann

Det er lite som er så motiverende som å være med på kurs og seminar i FpU-regi. Her møtes dyktig og engasjert ungdom for å diskutere nye politiske saker og ideer, blir kurset i vår politikk, går gjennom tale- og debatteknikk osv. Energiinnsprøytning!

Det er lett at vi politikerne på Stortinget blir fanget i en liten boble. En går dag ut og dag inn og tråkker oppi hverandre, er på kontoret og møtet fra 8 om morran til 8 om kvelden, diskuterer politikk oss i mellom, leser nasjonale saker, omgår bare kollegaer og blir kanskje litt ensporet til slutt. Da er det viktig å komme seg ut av huset, møte ungdommen, møte innbyggerne og rett og slett sørge for å fjerne skyggelappene litt.

I går møtte over tjue nye, engasjerte ungom opp på hotell Nobel i Molde. Ungdom som frivillig velger å bruke hele helgen sin på politisk arbeid og opplæring i politikk, fremfor fyll, fest, fanteri eller annet ungdom gjør på fritiden. Det vitner om et viktig og stort engasjement! Må si jeg stolt speider ut over forsamlingen med flott ungdom :) dette lover godt for partiet i årene fremover!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Mette Hanekamhaug | 9. desember, 2011  

Bislett challenge

Klokka er 07:00. Traktordekk med fjøslukt skal veltes, tunge tau trekkes, slegger svinges og vannkanner bæres. Det er klart for Bislett Challenge!

 
Tre ganger i uken arrangeres Norges kuleste trening inne på Bislett stadion i Oslo. Selv begynte jeg å trene der når det startet opp for fem uker siden, og vi øker i antall deltakere for hver eneste gang. I dag var vi nesten tretti sporty mennesker som møtte opp!
kjegleøvelse
En times trening før jobb en eller flere ganger i uken. Konseptet er stasjonstrening, hvor vi er to og to på hver øvelse som jobber i intervaller. Genial kombinasjon av styrke- og utholdenhetstrening. Vi backer hverandre opp, heier og pusher, gir hive-fives og feirer med gledesrop når vi (endelig) er ferdig.

Særlig nå som vi arbeider med budsjettet her på Stortinget er det lange møter, sene kvelder og mye energikrevende arbeid mentalt sett. For å ha energi til å gjennomføre arbeidsdagene er jeg avhengig av å holde meg i form og i fysisk aktivitet. En kjapp og tung time som denne er ypperlig – tar lite tid og er ekstremt effektiv!

Vi er virkelig i ferd med å bli en stor og hærlig gjeng som trener der, men det er fortsatt plass til flere. Vil anbefale flere å ta turen innom og teste det ut – du vil ikke angre!

tauøvelse

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Mette Hanekamhaug | 8. desember, 2011  

Fagdebatten

Tidligere på denne bloggen la jeg ut et youtube-klipp fra min tale under finansdebatten. Det er en debatt hvor hele statsbudsjettet debatteres. Deretter, i den perioden vi er i nå, har hver fagkomité egen debatt om sitt fagområde – de såkalte fagdebattene. Vi i kirke, utdannings- og forskningskomiteen har vår i dag.

Jeg skal i første omgang holde en 5minutter, altså et slags hovedinnlegg som kan vare i inntil 5 minutter. Deretter har jeg underveis i debatten mulighet til å ta ordet to ganger til, en gang med en talertid på 3 minutter, og den siste på kun 1. Samtidig har vi ulike statsråder som kommer hvor det gis anledning til replikker. Vet ikke hva eller om jeg skal spørre om enda.

I tidligere innlegg har jeg snakket om det gode samarbeidet og arbeidsmiljøet i komiteen, på tvers av partiene. Vi har en svært god tone, og jeg ser frem til en spennende og konstruktiv debatt. Det første året jeg var med endte debatten med at nesten samtlige innlegg hadde henvisninger til Henrik Ibsen. En kreativ måte å formidle budskapet på! I år hadde Hadia Tajik en idé om nytt “tema” for debatten, nemlig at vi skal ha matematikk-henvisninger i innlegget. Kan bli utfordrende!

Anbefaler å følge med på debatten på http://www.stortinget.no/no/Hva-skjer-pa-Stortinget/Stortinget-akkurat-na/Nett-TV/

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Mette Hanekamhaug | 6. desember, 2011  

Drapstrusler og sjikane

14 år gammel hadde jeg en drøm om å forandre verden. En drøm om å gjøre den bedre, om å skape et samfunn jeg mente var til det beste for enkeltmennesket. 14 år gammel meldte jeg meg inn i Fremskrittspartiet.

Jeg har alltid vært engasjert, og det var dette flammende engasjementet for tingenes tilstand og menneskene rundt meg som skapte lysten til å gå inn i politikken. Å sitte stille på rumpa, klage over situasjonen og ikke forsøke gjøre noe med det har aldri vært min greie.

Flere år i ungdomspartiet, lokalpolitikken og utallige timer på stand, skolering og kursing, seminar og foredrag, debatter osv førte meg til drømmejobben – stortingsrepresentant. Her kunne jeg få mulighet til å bidra, til å gjøre en forskjell, til å kjempe for det jeg tror på. Jeg har brukt nesten halve livet på politikk, og jeg akter å bruke resten av det også.

Da er det synd at vi lever i et samfunn hvor ”politiker” er et av de mest forhatte yrkene. Et samfunn hvor det er legitimt å slenge dritt og ytre negative personkarakteristikker om andre mennesker fordi de har valgt politikken som yrke. Et samfunn hvor en person som dag og ut dag inn har kjempet for det han tror på nå må gå ut i sykemelding pga drapstrusler og sjikane.

Er det dette som er toleranse? Jeg tror ikke de som har fremsatt disse truslene mot Tybring-Gjedde er politisk aktive selv. Til det har vi politikere for stor respekt for hverandre, fordi vi vet hvor mye det krever av en å inneha en slik jobb. Jeg tror dette er noen feige, anonyme og talentløse idioter som sitter på gutterommet og sprer eder og galle og ikke løfter en finger for å gjøre ting bedre. Og til dem har jeg bare en beskjed – enten kom dere ut, si hvem dere er og ta debatten åpent og ærlig, eller hold meningene for dere selv, bli på gutterommet og slutt å bruke internett.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eldre innlegg »

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00