av Mette Hanekamhaug | 6. desember, 2011  

Drapstrusler og sjikane

14 år gammel hadde jeg en drøm om å forandre verden. En drøm om å gjøre den bedre, om å skape et samfunn jeg mente var til det beste for enkeltmennesket. 14 år gammel meldte jeg meg inn i Fremskrittspartiet.

Jeg har alltid vært engasjert, og det var dette flammende engasjementet for tingenes tilstand og menneskene rundt meg som skapte lysten til å gå inn i politikken. Å sitte stille på rumpa, klage over situasjonen og ikke forsøke gjøre noe med det har aldri vært min greie.

Flere år i ungdomspartiet, lokalpolitikken og utallige timer på stand, skolering og kursing, seminar og foredrag, debatter osv førte meg til drømmejobben – stortingsrepresentant. Her kunne jeg få mulighet til å bidra, til å gjøre en forskjell, til å kjempe for det jeg tror på. Jeg har brukt nesten halve livet på politikk, og jeg akter å bruke resten av det også.

Da er det synd at vi lever i et samfunn hvor ”politiker” er et av de mest forhatte yrkene. Et samfunn hvor det er legitimt å slenge dritt og ytre negative personkarakteristikker om andre mennesker fordi de har valgt politikken som yrke. Et samfunn hvor en person som dag og ut dag inn har kjempet for det han tror på nå må gå ut i sykemelding pga drapstrusler og sjikane.

Er det dette som er toleranse? Jeg tror ikke de som har fremsatt disse truslene mot Tybring-Gjedde er politisk aktive selv. Til det har vi politikere for stor respekt for hverandre, fordi vi vet hvor mye det krever av en å inneha en slik jobb. Jeg tror dette er noen feige, anonyme og talentløse idioter som sitter på gutterommet og sprer eder og galle og ikke løfter en finger for å gjøre ting bedre. Og til dem har jeg bare en beskjed – enten kom dere ut, si hvem dere er og ta debatten åpent og ærlig, eller hold meningene for dere selv, bli på gutterommet og slutt å bruke internett.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Helt enig, Mette. Samtidig forstår jeg kritikken mot “politikere” som gruppe. Når statsråder strør om seg med løfter om ditt og datt, “kreftpasienter skal behandles innen 20 dager”, “CO2-utslippene skal halveres”, “det skal bli super-høyhastighetstog på kryss og tvers over hele landet” – - – og så gjør de samme statsrådene absolutt ingen verdens ting for å nå disse målene, ja da er det ikke rart at folk reagerer.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ja, jeg og har forståelse for den “forakten” mange uttrykker mot politikere. Regjeringen kan jo lett bli plassert øverst på pallen når det kommer til konkurransen om flest løftebrudd. Så har forståelse for den oppgitthet og frustrasjon folket føler. Men håper at de klarer å se hvem som lover uten å følge opp og slik heller irritere seg over partiene som styrer. Ikke sjikanere enkeltmennesker for sine meninger. Det er en vesentlig forskjell!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Uansett hvor “høyt” folk sitter oppe i systemet så betyr ikke det at man tåler alt av kommentarer. Man kan være sårbar selv om man er politiker, og selv om man er en offentlig person og må tåle en del så betyr ikke det at de skal finne seg i alt. Ja, man blir frustrert fordi ikke alle holder det de lover osv, men da kan man være frustrert over partiet og ikke henge ut enkeltpersoner. Jeg vil tro at de fleste gjør sitt aller beste for å få til det de står for og for å få Norge fornøyd, og ikke alle lykkes, men jeg tror alle prøver, uansett hvilket parti de kommer fra.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00