av Mette Hanekamhaug | 2. desember, 2011  

AP – ansvarlighetspolitiet?

Arbeiderpartiet liker å ta eierskap til ting. Begreper, virkelighetsbeskrivelser, definisjoner, moral osv. Det å være ”ansvarlig” er også noe de har patent på.

Når Fremskrittspartiet sier vi må ha en strengere asylpolitikk er det uansvarlig og innhumant.
Når AP flagger innstramminger og skryter av rekordutsendinger av asylsøkere er det flott.

Når Fremskrittspartiet sier vi må ha språktest av innvandrere er det uansvarlig og rasistisk.
Når AP ønsker språkkartlegging av innvandrere i barnehagen er det forebyggende.

Når Fremskrittspartiet foreslår skattelette for  de med lavest inntekt, økt minstefradrag, bedre ordning med BSU og økt skattefrikortgrense er vi ”partiet for de rike”.
Når AP høyner matmomsen, øker strøm- og bensinavgiftene og det generelle skattenivået er de ”partiet for mannen i gata”.

Unnskyld meg, men er det Røkke eller aleneforsørgeren som blir påvirket av at prisen på melk øker med 3 kroner, at strømutgiftene dobles og at halve inntekten går til staten?

Ansvarlighet er vel kanskje det ordet de bruker mest i budsjettsammenheng. Det er totaaaalt uansvarlig av FrP å overføre litt mindre til oljefondet og heller bruke litt mer her hjemme. De evner ikke å skille mellom drift og investering, noe som en til gangs merker i de merkelige prioriteringene de gjør.

For etter APs mening er det uansvarlig å investere i skolebygg, bedre veier, rassikring, flere pleie- og omsorgsplasser, bedre rusomsorg og styrke folks mulighet til å leve av inntekt slik som vi i FrP foreslår. Men å pøse milliarder inn i regnskogfond og bygge veier i Tyskland – ja det er ansvarlig!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Jeg skrev om ansvar (og kultur) i dag jeg og :) http://markedskrefter.wordpress.com/2011/12/02/et-liberalistisk-norge-del-5/
Jeg er helt enig i dobbeltmoralen du beskriver fra AP sin side. Men jeg mener også at Frp ikke har noe som helst ansvar for folket (om de skulle vært i regjering) annet enn å beskytte negative individuelle rettigheter. Rusomsorg i statelig regi som du nevner, er en positiv rettighet, som innebærer krenkelse av andres negative rettigheter. Negative rettigheter er rett på å ikke bli krenket, positive er rett på ting som fører til en plikt for andre. Man kan kun forsvare den ene eller den andre. Derfor er jeg mot rusomsorg i statelig regi fordi det krever at man krenker andres negative rettigheter.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg ser poengene dine og du har mye rett i AP’s dobbelt kommunikasjon.
Men, at vi ikke skal støtte opp om regnskogen som er livsavgjørende for vår fremtid (men hvor har du dette tallet fra??) det er jeg helt uenig i.
Og at Oljefondet låner ut penger, slik regelverket foreskriver idag, det er helt ok. Eller forstår jeg deg slik at du vil gå inn og detaljregulere hver eneste krone?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Markedskrefter: takk for link til relevant innlegg, skal leses!

Nikki: Problemet med det fondet er jo at det er svært mangelfull dokumentasjon på hva faktisk ressursene går til, og hvilken effekt det faktisk har. Og dette er bare et av flere eksempler på områder hvor Regjeringen ukritisk pøser inn penger i utenlandske bistandsprosjekter uten kvalitetssikring til hva pengene faktisk går til. Og nei – jeg har ikke uttalt meg kritisk til at Oljefondet låner ut penger :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

It was long assumed that printing was not a free trade, but always to remain under regulation.cheap ray ban sunglassestmichael kors outlet
beats studio

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

農民の精神的

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00