av Mette Hanekamhaug | 28. oktober, 2011  

Privatisere folks rettssikkerhet

Som en liten digresjon i forbindelse med voldtektsdebatten, må jeg få lov til å kommentere Sosialistisk Ungdoms (SU) svar på kvinners frykt for voldtekter.

For over ett år siden raste debatten om overfallsvoldtekter. Mye av det gikk på det samme som nå, ettersom ingenting er blitt gjort den gangen heller. Da innrømmet jeg overfor media at også jeg kjente på frykten for å gå hjem alene, frykten for å være ung kvinne i gatene i hovedstaden på kveldstid.

I en debatt fnyste SU av denne ”liksom-frykten” jeg kjente på, hvorpå de parerte med at dersom jeg var så redd så kunne jeg jo bare melde meg på deres selvforsvarskurs. At et sosialistisk parti skulle ta til orde for å privatisere folks rettssikkerhet er for meg overraskende.

Videre mener jeg at det nettopp er slike utspill og holdninger som er med på å endre samfunnets oppfatning om jenters ansvar i slike sammenhenger – en endring til det verre. Å kreve at jenter skal ha svart belte i judo for å kunne føle seg trygg på gaten, er en real fallitterklæring fra regjeringen. En erklæring om at de har gitt opp kampen med å trygge gatene, og heller legger ansvaret over på enkeltpersoner.

Det finner vi i Fremskrittspartiets oss rett og slett ikke i!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Bra skrivet!

Det de menar är “försök att lösa dig själv ur situationen”, istället för att lösa problemet som är där i grund och botten.

Och precis som du skriver, så är inte detta något nytt! Gång på gång så försöker “de” lösa problemen med t.ex. våldtäkter & narkosalg, genom något kortare projekt utan uppföljning, för att sedan glömmas bort. Dvs. tills media drar upp det igen och alla samstämt ropar “Nu måste vi göra något!”

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Bra!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er veldig skremmende at det er blitt så mange voldtekter i Oslo. Kvinner skal ikke føle reddsel når de går ute i Oslo og tiltak må settes inn med en gang.

De som blir voldtatt er alltid helt uten skyld selv. Uten å kjenne saken så tror jeg at når SU foreslår selvforsvarkurs så tror jeg det er et velmennende råd og ikke et ønske om å privatisere folks rettsikkerhet. Uten at jeg har satt meg inn i det så er vel SU for mange andre tiltak for å hindre nye voldtekter. Kvinner skal selvfølgelig ikke måtte ta selvforsvarskurs for å føle seg trygg. Vi kan ikke ha det slik i Norge. Det mener sikkert SU også.

Jeg synes det er veldig synd hvis voldtektene fører til mer fremmedfrykt. Vi trenger ikke en mer polarisert innvandringsdebatt. Enig med UDI-direktøren i at stigmatisering må unngås.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Thanks for you articls!I like it!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

uggs on sale however are by far the most popular product under the fashion label, thanks to their second to none quality,shows through in every cheap uggs .a pair of elegant ladies dressed like a simple presentation.cardy uggs and ugg boots sale is a good way for you to own them as we are carrying out sales promotion now. They are all of high quality and with unique designs.moncler jacken for moncler online with long.here you can choose moncler onlie outlet .and is easy for you.welcome to our moncler outlet store.and just have a look.Throughout the year are easy to match the color of cheap uggs .noble quality,low-zipper can be widened package design, fashion and endowed with personal charm.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei! Jeg leste et tidliger innlegg der du sier: “Videre er vi i FrP positive til resultatbasert lønn slik at gode lærere blir premiert”. Det hørtes spennende ut – jeg lurer bare på hvordan dere tenker å gjennomføre dette? Da må dere vel inn å se på klassesammensetningen, eller? Hører gjerne fra deg!

Kristina

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Bare en ting til; Er de som sitter i fagkomiteene ute i felten? Det må de vel være, ettersom de skal gi deg de beste rådene? Hvordan fungerer det? Er de utdannet innen sitt fagfelt? Som Rolf K er jeg bare nysgjerrig. Syntes svaret ditt svevde litt.

Kristina

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Moncler shorter coat are generally founded for at indistinguishable time sexes and undoubtedly are a evidence towards process animal within of the individual, that is substantially treasured by almost all.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kristina: Ja, en må se på klassesammensetningen :) Å for eksempel se på en løsning med differensiert lønn til lærere kan bety å gi best til de lærerne som har de beste resultatene, evnt de med best progresjon i resultatene osv. Her må vi samarbeide med lærerne selv, skoleledelsen osv for å finne en best mulig og mest rettferdig løsning =)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00