av Mette Hanekamhaug | 26. oktober, 2011  

Ta tryggheten tilbake

De siste dagene har vi kunnet lese om den betydelige og skremmende økningen i antall overfallsvoldtekter i Oslo. Antallet i år er doblet sammenlignet med fjoråret, og frykten blant kvinner og menn øker.

 Oslo er blitt Skandinavias voldtektshovedstad nummer én. Polititettheten er betraktelig lavere her enn den er i de andre nordiske landene. Vi vet at noe av det mest effektive for å forebygge vold og overgrep, er mer og synlig politi i gatene. FrP mener dette bør være en hovedprioritet, og foreslo derfor i inneværende budsjettår en økning på 580 millioner til politiet, hvorav 130 skulle gå til Oslopolitiet.

 Da Siv Jensen utfordret statsministeren om politisituasjonen i dagens spørretime, viste han til antall utdannede politifolk. Men det hjelper  ikke hvor mange politifolk som utdannes når 2/3 av demstår uten jobb etter endt utdanning! Ikke fordi de ikke er kvalifiserte, men simpelthen fordi politiet ikke har nok ressurser til å ansette flere. Nettopp dette har vært situasjonen de siste årene, men det er lite vi kan gjøre når regjeringen ser en annen vei.

 Vi må ha mer politi, synlig politi i gatene og øke ressursene for å lette på det allerede sprengte etterforskningsapparatet politiet sliter med.

 Det er en menneskerett å kunne føle seg trygg til å kunne gå hjem på kvelden etter mørkets frembrudd. Dessverre er denne retten i dag sterkt truet, mye på grunn av regjeringens totale manglende vilje på å gjøre gatene trygge.

 FrP la i dag frem et representantforslag som går på straks å sette i gang føre effektive tiltak for å stoppe denne voldtektsbølgen. Bli med Fremskrittspartiet i kampen om å ta tryggheten tilbake!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Liker formuleringen din. Hva går representantforslaget ut på?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Forslaget inneholder en rekke forslag vi vet vil hjelpe til å forebygge overfallsvoldteker. Noen av de viktigste tiltakene er mer og synlig politi i gatene, strengere straffer for voldtektsforbrytere, lukkede asylmottak med mer. Skal linke til det konkrete forslaget når det blir lagt ut på stortingets nettsider! :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Utmerket! Så flott at dere retter fokuset mot konkrete, (tilsynelatende) gjennomførbare tiltak!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Viktig at det gjøres noe med forebygging av vodtekter, jeg har ikke kompetanse til å si hva som bør gjøres men forebyggende tiltak er viktig.
En ting: jeg leste i avisen i går at nesten samtlige politiutdannede får jobb innen ett år så når du sier at nyutdannede ikke får jobb så er vel det litt feil?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Men det er fortsatt opp til hver politimester å bestemme hvor pengene skal brukes. Om Politiet får 580 millioner ekstra kan vel det like fort bety at pengene brukes til flere betjenter med “hårfønere” i grøftekanten langs veiene? Hvem bestemmer hvilke oppgaver Politiet skal prioritere?

Grunnen til at jeg spør:
Sist jeg hadde innbrudd på jobb orket ikke Politiet komme det var gått 35 minutter. Da hadde jeg og en vekter selv innhentet tyven, fått kontroll på både tjyvgods og rusmisbrukeren og påsatt han håndjern. Dette skjedde i Havnegata i Tromsø, ca 3 minutters kjøretid fra Tromsø politikammer.
Vekteren dro opp på politistasjonen for å hente håndjernene sine ca 15 minutter etter at Politiet forlot stedet. På tur inn på stasjonene møtte han tyven på tur ut!

Men da jeg kjørte i 76 km/t i en 70-sone, på øde veier, klokken 01:30 natt til en tirsdag, DA kan du ta deg pokker på at de var på plass…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00