av Mette Hanekamhaug | 31. januar, 2011  

“Kvinnekamp”

Kvinner har i århundrer blitt utsatt for diskriminering i samfunnet. Etter flere tiårs viktig og tøff kamp, klarte sterke kvinner i Norge å kjempe seg til like muligheter og rettigheter. Da er det synd at misforstått sosialistfeminisme resulterer i å trykke kvinnene tilbake igjen.

Flere utdanningsinstitusjoner i Norge, som for eksempel Høgskolen i Oslo , har et system med kjønnspoeng. Det innebærer at kvinner som velger såkalte mannsdominerte studier får ekstra poeng. Dette skal bidra til likestilling. Det bør da også nevnes at menn som velger ”kvinne-studier” ikke får det samme.

Unnskyld meg – men jeg er dritt lei av at venstresidens såkalte feminisme og kvinnekamp i større grad handler om å trykke menn ned enn å kjempe for like rettigheter! Likestillingskampen er blitt en kvinnekamp, hvor det formelig kan virke som at tankegangen er at ”nå er det jaggu meg kvinnene sin tur”, og at målet er at mennene nå skal få kjenne hvordan det er å være undertrykt.

Statlig kjønnsdiskriminering gjennom kjønnspoeng, kvotering og andre byråkratiske, urettferdige og stakkarsliggjørende systemer svekker oss kvinner. Det ynkeliggjør oss og sender signal om at kvinner ikke klarer å oppnå den jobben, den tittelen, de målene vi selv ønsker – at vi trenger en stat til å hjelpe oss!

Jeg vil ha meg frabedt å bli undertrykket av sosialistenes misforståtte ”hjelp” og kvinnekamp!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

For en gangs skyld er jeg enig med deg.
Og jeg hører til på venstre siden :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hehe, godt å høre! Dette er noe alle vi kvinner burde være enige om synes jeg! :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kampen er vunnet.

Noe er skrevet uavhengig av hva Hanekamhaug forfatter i sitt innlegg.
Kvinner ville ikke fått tilgang til de sosiale, økonomiske og politiske rettigheter om menn ikke hadde villet at dere skulle ha disse rettighetene. Disse samme sympatiske menn er de samme menn dere ønsker å konfrontere, og også i værste fall nedsable. Disse mennene er deres beste venner i denne verden, i dette livet. Dette er de samme menn som åpnet for kvinners muligheter. Dette er tydeligvis ikke oppfattet av rundt regnet halvparten av verdens befolkning.

Dette er en snodig observasjon nettopp fordi kvinner påberoper seg å være både oppmerksomme og sensitive.

Er det rart noen synes dere kvinner lever i et voldsomt mikrokosmos?

Kvinner skyggebokser uten noen tilstede på den andre banehalvdelen. Dere burde dessuten også lagt merke til at herretribunen er tom. Mulig bebreider dere menn som levde og døde for veldig lenge siden. Kvinner skaper gjennom denne kampen en veldig kunstig situasjon. Stemningen blir veldig konstruert, om jeg kan få lov til å si det pent. Ugunstig for rankingen. Dere fremstår som litt snåle. Litt nedsnødd.

Veldig lei for sportsmetaforen.

I denne globaliseringsprosessen er det dessverre enda altfor mange kvinner som ikke har den samme muligheten til å utvikle seg med de samme vlkår vi kan se tendenser til i deler av vår vestlige verden.

Det nytter ikke snakke om teknikaliteter som kvotering og poeng, og dermed dynge seg ned med detaljer, og vips så er hele poenget med debatten over. Poenget er å lære seg å tenke annerledes, i noe større omfang enn detaljorientering rundt favoriserende faktorer i kvinnesaksskreppedebatten. Ja til felles tankegang.

Menn ser disse detaljer, men vet samtidig hva som er verdt å snakke om. Ikke disse småtingene, men hvordan kvinner bør lære seg å tenke på hva som er hensiktsmessig i et fellesskap. Og ikke hensiktsmessig kun på de individuelle hensiktsmessige fellesskapsplan. Vi lever i fellesskap, men verden er ikke basert på regler. Den er tuftet på andre prinsipper. Slik som natur og egenrådighet. Ikke som i stahet, men som i friheten til å velge.

Lager vi flere regler snevrer vi inn.
Har man ikke begreper om makro, eller har mistet grepet om virkeligheten blir det straks skummelt å delta i en debatt om frigjøring.

Det er stor forskjell mellom å ta stor plass, og å skape rom. Kvinner skaper ikke plass, men tar den. Hun fikk et øre og to gap.

Kort og godt sagt om jeg får bedømme.

Menn har tatt syvmilssteget, og har gjort kvinnen overflødig.

Menn har det bedre uten kvinner i disse tider. Vi lager dessuten langt bedre mat enn dere, og vi vasker helst klærne selv for da slipper vi misfarging, og så kan jeg få lov til å se på dokumentarer på NRK2, og ikke noe annet søppel på en konkurrenrende reklamekanal som hun liker fordi hun synes det hensiktsmessig å røke i reklamepausen. Hun er dessuten overvektig, jeg er 38 og har fremdeles noen øl igjen i sixpacken. Vi er på kollisjonskurs.

Hun mister alle sine verdier på veien. Jeg plukker de opp. Hun kan anse verdiene som tapt. Hun vet ikke hva hun ike vet.

Jeg har blitt til under denne tidsånden og klarer fremdeles ikke påvirke optimalt i riktig retning og avslutte det mine forfedre forsøkte å formidle; kvinner ser ikke det store bildet, men slukes av hverdagens prosa. En kvinne evner ikke si mye ved å si lite.

Men jeg er godt påvirket av 70-tallet og mykmannfenomenet, har gått god skole, og kan ikke se at det har jevnet ut forskjellene.
Forskjellen har derimot gjort at menn har blitt ekstremt uavhengig av kvinner.

Menn har soleklart dratt de beste vekslene på denne soloppgangen av en overgangfase. Menn har jo tatt syvmilssteget, samtidig som kvinner har havnet i bakevjen gjennom selvhevdelse og alt kvinnen skal ta igjen etter disse tusenvis av år med undertrykkelse, og må dernest selvsagt bruke pose for å lage vafler, pannekaker, hvit saus og moder jord vet hva …

Barna får unngjelde med gjennomført kvalitetsdumping, ignorans, barnehave fra ca. åtte-ni måneders alder, helst ikke amming av årsaker kun en ekta platina kan forsvare og forklare enkelt og to timer på internettbasert vennskapsplattform etter middag.

Dere vil ikke ha en pose å lage barn i også, vel … Bare å riste litt løst, og legges i solrik vinduskarm i ca. ni måneder.

Kvinner er snart en skam for seg selv og en trussel mot sitt eget ideal, og høster mye sympati hos veldig, veldig mange menn.

Moderne menn, vel å merke.

Jeg er dessuten altfor makelig anlagt og bedagelig til å orke de malplasserte sleivsparkene fra kvinner som er sinte som okser.

Kvinnen har vunnet terreng og fikk en stund være med på moroa, men idag er kvinnen bakstreversk. Den reaksjonære.

Kampen er vunnet. Mannen vant bukten og begge endene. Kvinnen sitter på et lappeteppe av ufullstendige forskrifter.

Hva skulle kvinnen gjort uten retningslinjer? Mannen observerer med vidåpne glugger. Kvinnen retter nesetippen mot regelboken.

Påstander er forløsende. Det er iallefall en påstand.

Siv kommer dessverre heller ikke til makten uten en sterk mann i ryggen. Er ikke det en morsom påstand, forresten.

Siv gikk forresten også to klasser over meg på Marienlyst.

Hilse da. =)

Elsker kvinner best på god avstand … Bedårende på opptaksTV der man kan spole over de pinlige øyeblikkene. Sånn boks har ikke jeg.

Lykke til inn i fremtiden med posesausen, ammevegring, hullete lappeteppe av ufullstendige forskrifter, forflatende selvdyrking, regeldyrking, avstandsproduksjon, problemproduksjon og singelliv i den varme gryte.

Det krever en mann for å gjøre noe komplisert enkelt, og en kvinne til å gjøre noe enkelt komplisert. Sitat meg.

Dagens kvinner skaper historiens mest enestående segregering … Dere må også helt ut på landet for at det skal tre i kraft. Det fungerer ikke så godt i byen.

Ha en fortsatt riktig flott dag. =)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Mette!
Jeg skal skrive en semesteroppgave i likestilling og ser på kvinnelige ledere. Jeg skal spesielt fokusere på kvinnelige politikere. Jeg lurer på hva ditt syn er på at kvinner ofte føler de må oppføre seg mindre “damete” for å bli lettere godtatt. Er det din oppfatning at kvinner oftere må bevise seg selv, eller er denne tankegangen på vei ned og ut?
Hadde satt veldig pris på et svar, takk på forhånd.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Takk Mette! Det du skriver er helt rett. Det feministene driver med nå om dagen er kjønnsdiskriminerende og handler ikke lengre om likestilling. Menn er i en overvekt blant samfunnets tapere.

Venstresidens bortskjemte, egoistiske, rike feminister som vil innføre kjønnsdiskriminerende lover BURDE SKAMME SEG! De er samfunnets største hyklere…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Så lenge de rødgrønne statsfeministene driver kjønnsdiskriminerende politikk som nå så kommer jeg ALDRI til å stemme på AP. De er jo nærmest feministfacistiske i sin tilnærming og ensidig mannsdiskriminerende i sin politikk. For en gjeng… Nå skal samfunnets menn undertrykkes på alle måter og behandles som annenrangs borgere…

Kjønnsaparteid er det de rødgrønne driver med.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dagens feminisme som vi kjenner til eksisterer for to grunner:
1. Funksjonstapping. Barn blir sendt til offentlige barnehager der guttene blir feminisert for eksempel ved integrering av dokker i leiken og jentene får prøve leketraktorer og små bulldosere. Til slutt vil venstreintelligensaen oppnå at staten får fullt foreldreansvar og foreldrene får ikke gjøre annet enn å bære fram barn.
2. Resultatmessig likestilling. Gjennom all denne nedverdigegjørelsen av enkeltmennesket og statlige diskrimingen av kjønnene vil feministene (les: Kvinnepanelet og Audun Lysbakken) ha ett hundre prosent resultatmessig likestilling mellom kvinner og menn i arbeidslivet, både på antall og når det gjelder lønn. Dette vil de oppnå ved å lokke kvinnfolka til å ta jobber der de kan hanke inn kjønnsbonuser. En ytterst skammelig holdning i mine øyne.

Jeg, formodentlig, tar avstand fra både funksjonstapping av familier generelt og dagens kjønnsdiskriminering.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er enig med deg i at kvotering er en uting, men det er ikke fordi det undertrykker menn. Kvotering en mennenes siste mulighet til å slå fast at vi er så svake at vi trenger kvotering og kjønnspoeng for å nå opp!
Du lar deg lure, Mette!
Kvotering er fordekt kvinneundertrykkelse av verste sort, og desverre er det fullt lovlig. Sjekk hvem som i sin tid lanserte dette.
Den statlige kvinneundertrykkingen fortsetter gjennom ynkeliggjøringen, det har du helt rett i, men at formålet er å diskriminerer mannen…? Herregud for et resonnement! Hvor er logikken din?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det var en uventet vri Cecilia…

Logikken er at kjønnskvotering fører til at det i dag er slik at 2 av 3 som tar og fullfører høyere utdanning i Norge er kvinner. I 1970 var 2 av 3 som tokk høyrere utdanning menn – det var selvfølgelig like kjønnsdiskriminerende, men det er selvfølgelig ikke bedre at kvinner er i overvekt. Det er i dag også blitt slik at et stort antall gutter ikke engang fullfører grunnskolen i Norge. Menn er dagens og framtidens tapere i det norske samfunnet hvis den kjønnsdiskriminerende politikken får fortsette.

Kjønnskvotering er bare en av de statlig kjønnsdiskriminerende lovene og menn er allerede i en stor overvekt blant samfunnets tapere i Norge. Feks så er over 95% av de som er innsatt i norske fengsler er menn, over tre ganger flere menn enn kvinner tar selvmord pga. psykiske problemer osv osv osv.

Det siste jeg hørte var at det er moms på herrefotball, mens kvinnefotball slipper moms.. Snakk om segreringspolitikk.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00