av Mette Hanekamhaug | 28. januar, 2011  

Symboler foran menneskeliv

For å få det avklart først – jeg er glad for at regjeringen nå kanskje ser ut til å innse alvoret med mobbing og behovet for endring. Men jeg er regelrett forbannet over at deres behov for å hevde seg selv politisk, går ut over mange tusen barn og unge.

For over ett år siden fremmet Fremskrittspartiet forslag om innføring av et skoleombud. Dette skal ivareta hele Opplæringsloven, og fungere som en kanal for informasjon, støtte og juridisk bistand for elever i skolen og deres foresatte. Dette er et svært viktig tiltak i kampen mot mobbing. Dette stemte regjeringspartiene mot.

Nå varsler VG at Regjeringen ”vil ha eget mobbeombud”. Dette er noe Halvorsen også har nevnt et par ganger det siste halvåret. Dette oppslaget gir meg svært delte følelser.

Jeg er glad for at de kommer, som i mange andre saker, diltende etter FrP og fremmer mange av de samme tiltakene og forslagene som vi tidligere har fremmet. Jeg er imidlertid forvirret fordi jeg ikke skjønner hvorfor de stemte mot vårt forslag. Jeg blir forbannet da jeg innså at de stemte imot fordi politikk er viktigere enn praksis, fordi symboler er viktigere enn sanksjoner og fordi de mer opptatt av velgernes gunst fremfor enkeltskjebner og barns liv.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Men at en såkalt statsborger i dette landet selger Elkem ut av landet, TIL et statsselskap, nei se det er ikke viktig. LA oss følge opp og hive alt som finnes av offentlge andeler i kraftselskaper først best. Det offentlige er jo for teite til å abministrere slikt. Bedre at Svenske og Kinesiske statsselskaper tar over, ikke sant*?

Staten må ikke kjøpe, bedre at kommunistkina kjøper. Liberalister my ass.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

‘Hvorfor ikke leie inn politikere fra Kina? De er garantert billigere i drift enn de som sitter på tinget i dag.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

adolph: Så du mener Norge skal kjøpe seg inn i og kjøpe opp alle selskaper vi har i landet, er det rett da?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Venstresiden gikk imot forslaget om mobbemobud nettopp fordi de er på venstresiden. Overlegne, arrogante og selvforherligende. Det siste et mobbeoffer bør gjøre, er å gå til valg med en SV – seddel i handa.

I stedet for å søle bort verdifull undervisningstid til å forelese om at mobbing er ditt og datt og ikke spøk, et cetera, et cetera, kunne man heller integrere mobbestatistikk og både personlige og samfunnsmessige konsekvenser av mobbing inn i samfunnsfagundervisningen?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00