av Mette Hanekamhaug | 14. desember, 2010  

Stoltenberg slår under beltestedet

I dagens VG er Stoltenberg intervjuet om Datalagringsarkivet. Det er stor splid i regjeringen i spørsmålet, og i et forsøk på å overskygge dette velger han å forsøke trekke FrP inn i ringen.

Fremskrittspartiet er enig med de instanser som påpeker den alvorlige inngripen Datalagringsarkivet er i folks personvern og privatliv, og er derfor mot implementeringen av dette.

Problemet for Stoltenberg er at han vet dette er en kamp han ikke kan vinne gjennom sportslighet. Han vet at vi har teknikken, kunnskapen og den politiske slagkraften på vår side. Derfor velger han å slå hardt og kraftig under beltestedet på FrP og andre politiske motstandere.

I intervjuet går han faktisk så langt at han sier at dersom vi stemmer mot et slikt direktiv er det VÅRT ansvar at pedofile overgripere går løs. Ved spørsmål om dette ansvaret også ilegges de andre regjeringspartiene, som også er i mot, svarer han at ”nei, der er vi enige om å være uenige”.

Å velge å spille politisk mynt i viktige saker er i seg selv lavmål. Å legge skylden for overgrep mot barn på politiske motstandere er så skittent spill at jeg har ikke ord. Vi politikere må ikke bli så blind på meningsmålinger, velgerappell, politisk oppslutning osv at vi glemmer god, gammeldags folkeskikk og respekt for andre. Skjerpings!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Noen argumenter faller på sin egen urimelighet.

Det finnes andre måter å løser saker på, og det kan trolig lønne seg å bruke litt mer penger på politi og andre instanser, i stedet for å slenge om seg med slike argumener (les, beskyldninger).

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ikke politikernes ansvar at noen begår overgrep selvsagt, men det er faktisk politikernes ansvar at det nesten ikke finnes NOE hjelpetilbud for pedofile i Norge. Det burde vært behandlingstilbud spesielt for disse i hvert fall i de største norske byene, samt en hjelpetelefon. På den måten kunne man hjulpet disse og forhindre overgrep. I dag er det bare fokus på tiltak ETTER at overgrep har skjedd. En investering i et hjelpetilbud kunne reddet mange tragedier, og det er en skam at dette nesten ikke finnes i Norge. Dette er mennesker med ofte store emosjonelle vanskeligheter, og forskning viser at overgrep stort sett skjer under alvorlig depresjon og/eller under alkoholpåvirkning. Her går det an å komme i forkjøpet før de går så langt som å forgripe seg, men da trengs det at politikerne skjønner dette, og legger til rette for det.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nå er ikke jeg noen Stoltenberg fan (han kjører et sololøp som jeg ikke liker noe særlig). Men, uansett, så er dere politikere utrolig flinke til å legge skylda på motstanderen, uavhengig av hvilket parti dere tilhører. Dette er noe FrP også kunne ha funnet på, så her er ingen bedre enn noen andre. Desverre.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tror alle kunne tjene på å fremme sitt syn, uavhengig av andres standpunkt. Det slår bare tilbake på en selv om en vil forsøke å trekke noen ned, for selv å virke større. Vi gjennomskuer det glatt! Forøvrig synes jeg at FRP sitt standpunkt i saken om DLD er helt rett. Det er nok snusing i folks privatliv som det er. Sikkerheten i et slikt lager kan man også stille spørsmål om. Trodde våre kjære politikere hadde lært litt etter lekkasjene fra et etter hvert kjent nettsted? Nei fri oss fra det onde.. med mer resurser til politiet og overvåking på de som trolig driver med fanteri.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00