av Mette Hanekamhaug | 6. desember, 2010  

Bowling med Hasse Hope fra @Home

I dag publiserer VGTV en ny episode av @Home serien om sosiale medier. I dagens episode vil du se Hasse Hope intervjue Per Sandberg og meg om vår bruk av sosiale medier.

Som kanskje noen av dere vet har Per Sandberg nettopp gitt opp kampen om å være utenfor Facebook. Han er nå en aktiv deltaker og jeg er utrolig glad for at folk får en slik unik mulighet til å kommunisere med vår nestleder. Carl I. Hagen er også med i episoden, men jeg var ikke tilstede når han møtte Hasse Hope så hva de snakket om vet jeg ikke. Derimot la jeg merke til at Carl plutselig dukket opp på Twitter. Hadde Hasse Hope noe med det å gjøre kanskje? :)

Selv om @Home serien kanskje er mer komedie enn alvor, så synes jeg det er flott at VGTV setter fokus på sosiale medier generelt og denne gang hvordan politikere bruker den arenaen. Selv om nye kommunikasjonskanaler byr på en rekke utfordringer (tenker spesielt på personvern) så gir sosiale medier oss politikere mulighet til å kommunisere direkte med folket, uten medias filtrering og sensur. Samtidig er jeg veldig opptatt av å lytte til kommentarer og innspill fra hele folket. Slik er de sosiale mediene en unik mulighet til å la folk komme til med sine kommentarer og meninger i forhold til de forslag og saker vi faktisk arbeider med. Selv bruker jeg å lufte nye politiske ideer og forslag nettopp i disse fora for at folk skal få mulighet til å drøfte disse og komme med nyttige innspill til sakene. I forrige uke leste jeg på forskning.no at NRKs journalister var partiske til fordel for de rødgrønne partiene under TV-utspørringene ved stortingsvalget i 2005. Det understreker bare hvor viktig sosiale medier er og vil være i fremtiden.

Det tar selvfølgelig tid å bruke sosiale medier, men ikke så mye tid at jeg ikke får gjort jobben min som stortingsrepresentant. Jeg hadde aldri brukt sosiale medier hvis jeg ikke tjente noe på det. Da snakker jeg ikke om å tjene penger, men om verdifull dialog med folk flest som hjelper meg å gjøre en bedre jobb på Stortinget.

Sosiale medier erstatter ikke vanlig media som tv, radio, nettaviser og pappiraviser. Men hvis folk flest fortsetter å bruke sosiale medier, så skal jeg som stortingsrepresentant være til stede også der.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Boksekamp mellom Hanekamhaug og Halvorsen hadde vært mer underholdende!

Fra spøk til alvor: Den eneste måten man kan få en ordentlig politisk dekning på, er å tvinge media til å ta side. Dersom man VET at NRK er pro AP og SV, får man heller vurdere dekningen i forhold til hvilket standpunkt man vet kanalen har.

Personlig leser jeg gjerne Klassekampen, og synes den kommer med mange gode poenger, selv om jeg er fullstendig uenige med de. De er om ikke annet det man beskylder politikerne for ikke å være: Ærlige!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Mette!
Morsomt å se deg på @home!:)
Lurte på en ting. er det sant at de i nordnorge har 2 stemmer, mens vi lengre nede i norge har kun 1? har hørt det litt rundt omkring, om det er tilfelle, finnes det ikke like silling i norge.
Keep up the good work! u got my vote^^
mvh Petter

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Bra at andre nettverk kan fungere uten sensur.Man må gjøre vanlige folk oppmerksom på at media stortsett er prega av redaktører som var ihuga (AKPML)i sin tid. Dette gjør at media som NRK og TV2 ikke er upartiske og uahengi i sine sendinger. Ellers, Mette bra jobba mot denne IDEOLOGIEN, som i hverfall jeg ikke kan fordra. Situasjonen på tinget er nå en gang slik. Jeg og vi skal jobbe intensivt for å informere andre representanter om galskapen

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Petter: Ja valgsystemet er utformet på en slik måte som gjør at en stemme i for eksempel Finmark “betyr mer” enn en stemme i Oslo. Det er fordi vi i 2003 fikk en ny metode å regne ut antall representanter fra hvert fylke på, som gjør at den geografiske størrelsen på et fylke skal regnes med i tillegg til folketallet. Det gjorde at folkefattige fylker kunne kapre flere stoler, eller mandater, på Stortinget enn de kunne før. Les forøvrig litt om FrPs holdning til dette på:
http://www.frp.no/Demokrati.d25-TgZfIWZ.ips

Les: http://www.frp.no/Demokrati.d25-TgZfIWZ.ips

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00