av Mette Hanekamhaug | 5. november, 2010  

FrP støtter studentene -forskriftene må endres

Studielivet handler ikke bare om bøker, pugging, læring og eksamensnerver. Det handler også om å treffe nye mennesker, komme inn i nye miljøer og delta på sosiale arrangementer med medstudenter. Studentarrangementene står nå i fare.

Studiesteder og studentorganisasjoner over hele er flinke til å arrangere studentkvelder, konserter og kulturarrangement. Dette arbeidet er i stor grad selvfinansiert og basert på frivillighet fra studentene. Nå har justisministeren fremlagt et forslag som skal sette en effektiv stopper for denne frivilligheten.

Forskriftene til den nye vaktloven er ute på høring, og jeg håper justisministeren faktisk velger å høre på de innspill som kommer i denne prosessen. Forskriftene stiller nemlig adskillig strengere krav til vakthold ved arrangement, herunder også mindre arrangementer i studentregi. Der hvor studentforeningene og lignende tidligere har brukt frivillige, både andre studenter eller ansatte ved skolene, til vakthold stilles det nå krav til at vaktene må ha formell vekterkompetanse. Dette medfører en enorm økning i kostnadene, og vil kreve ressurser dagens studentorganisasjoner ikke har til rådighet.

Jeg vil oppfordre alle til å engasjere seg i denne saken. Frivillig arbeid i det sivile samfunn må oppmuntres, ikke motarbeides!

Jeg sendte skriftlig spørsmål til statsråden tirsdag om saken. I dette presiserte jeg de økonomiske belastningene loven vil gi studentene og at dette vil kunne føre til en rasering av studentmiljøene landet over. Videre ba jeg statsråden forklare hvorfor det var viktig at studiestedene ble innlemmet og rammet av loven, og om han kunne vise til alvorlige hendelser som har funnet sted på slike arrangement som ville vært unngått dersom vaktholdet var gjort av profesjonelle fremfor frivillige. Jeg venter i spenning på svar.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

[...] This post was mentioned on Twitter by Hårek Hansen, FrP_KUF. FrP_KUF said: Frivillig arbeid må støttes, ikke motarbeides. Forskr. til den nye vaktloven må endres skriver @hanekamhaug http://ow.ly/34Q8y #frp [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Mette,
ville bare si at JIPPI! Det er utrolig flott at du engasjerer deg i denne saken for oss studenter som vil ivareta våre flotte studentsteder (hvor miljøet er så godt og vi føler oss som en stor familie nettopp fordi vi alle jobber frivillige og hardt for opprettholdelsen av det samme stedet.) I tillegg er jo dette ødeleggende for alle studenter over landet som tar i bruk studentsted-tilbudene – studentarrangører er jo noen av norges mest aktive konsertarrangører!
Gleder meg også til å høre hva du får til svar, del gjerne link til bloggen din på facesiden imot vaktlovens konsekvenser slik at studentene kan se ditt arbeid og sakens utvikling!

http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Nei-til-a-la-ny-vaktlov-drepe-studentkulturen/113591238705527

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nina: Nei det er jeg som skal takke dere studentene for å aktivt å ha stått på for å informere om de konsekvenser denne nye loven vil ha for studentene og studentarrangementete! Frivilligheten rundt disse er av avgjørende faktor for at studenter faktisk får anledning og mulighet til å i det hele tatt gjennomføre slike arrangementer, og vi kan derfor ikke sitte stilletiende å se på at nasjonale myndigheter legger kjepper i hjulene for denne kulturen. Jeg kommer til å publisere justisministerens svar på bloggen slik at også dere kan se det :) Håper virkelig at høringsrunden vil føre til at flere instanser påpeker denne svakheten i forslag til den nye loven. Viktig at dere studenter og vi politikerne som er mot denne forskriften står sammen og protesterer mot denne før dens innlemmelse!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Så bra at frp følgjer etter Unge Venstre på dette punktet! Jobber med studentkultur sjølv og er i vaktstyret ved det akademiske kvarter i Bergen. Denne lovendringa vil få katastrofale følgjer for vår drift!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00