av Mette Hanekamhaug | 24. oktober, 2010  

Billige politiske poeng

I dag var det duket for årets tv-aksjon. En årlig nasjonal dugnad hvor Norges befolkning frivillig kan donere penger til veldedige organisasjoner, en aksjon som gir enkeltmennesket anledning til å bidra med det de selv ønsker.

Vi i Fremskrittspartiet har alltid vært opptatt av frivillighet og av at enkeltmennesket selv skal få bestemme hva de ønsker å bruke pengene på. Den årlige tv-aksjonen får rekordtall på innsamling hvert år og viser at givergleden er stor .

Vi kutter hvert år i stat-til-stat bistanden Norge gir. Dette er fordi vi ikke har samvittighet til å se milliarder pøses ut til korrupte regimer og diktatorer som vanstyrer landet og vanskjøtter befolkningen.  Samtidig mener vi det er viktig å opprettholde støtten til nødhjelp, internasjonale vaksinasjonsprogram og lokale hjelpeorganisasjoner som arbeider i de aktuelle landene.

Årsaken er at vi ikke er opptatt av den symbolske, og ofte falske, selvtilfredsheten og kjøpte gode samvittigheten bistandsmidlene gir, men fordi vi er opptatt av å kanalisere midlene der det faktisk bidrar til forbedring for befolkningen.

Hadja Tajik var i dagens VG ute og kritiserte at jeg stilte opp for årets innsamlingsaksjon. Jeg synes det er svært synd at hun forsøker å score billige, politiske poeng i en så viktig sak, og støtter ikke hennes ønske om å dreie fokuset vekk fra det fantastiske arbeidet denne organisasjonen faktisk gjør.

Denne dagen skulle handle om håp, om frivillighet, om å hjelpe de som trenger det mest. Den skulle ikke handle om angrep på enkeltpersoner som ønsker å støtte opp om aksjonen.

Jeg må innrømme jeg synes det er trist at hun gikk ut på denne måten. Det er trist at hun kritiserer meg og FrPs innsats for aksjonen, i stedet for å heller være glad for at folket står samlet om å støtte den.

Anbefaler å lese intervjuet på vår hjemmeside også som forklarer vår politikk på området som viser at Tajik skyter totalt bak mål med sine anklager mot vår politikk.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Uansett om så FrP skulle være for å totalforby all statlig bistand så har det forsatt INGENTING med tv aksjonen å gjøre.

TV aksjonen er 100% frivillig enten det er å gå og samle inn penger eller å gi penger, det er ikke den statlige bistanden..

Tajik skyter og bommer så utrolig at det skulle ikke være mulig.

Kan virke som om APene starter å bli desperate.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det Tajik ikke fatter er at det finnes andre måter å kanalisere bistand på enn å gi dem til mer og mindre korrupte regimer. Forøvrig er hun et prakteksempel på at for å bli valgt trenger man ingen kvalifikasjoner overhodet. Er du kvinne, og i tillegg av pakistansk avstamning, er saken grei.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

[...] for Arbeiderpartier Hadia Tajik går i dag hardt ut mot Mette Hanekamhaug(FrP) i forbindelse med at Mette har stilt opp for årets TV aksjon. Hadia Tajik mener at siden Frp [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Folket står samlet om å støtte TV-aksjonen, sier du.
Det er neppe riktig.

Det er også mystisk at FrP støtter en innsamlingsaksjon hvor nrk fakturerer utgiftene sine og får dekket dem av de innsamlede midlene, samtidig som nrk får kreve inn lisenspenger for å produsere.
Er dette helt i tråd med FrP´s politikk?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg synes du var veldig dårlig til å drive “nødhjelpsposering”. Ønsker du å drive med det må du lære litt av Tajik. Du må da se på kamera, smile og stolt vise frem hva du selv støtter, og så må du å legge inn litt politisk kritikk av andre partier…….

Men for oss som er for frivillighet, og gjerne vil at folk selv støtter opp med egne penger, etter egen vilje – stå på. Flott innsats.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

all støtte Mette, dette var veldig trist å lese. Håper det blir skolerett for den uttalelsen. AP representanten har kommet med flere sjuke innspill og ikke minst hijab i politiet som de prøvde å få til uten å spørre er jo på grensen til styre og stell vi ikke er vant til å sammenlikne oss med. Stakkars jenta er vel godt påvirket av det pakistanske miljøet i Oslo.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Alle freppere (og de fleste Høyre-folk) er onde og egoistisk mennesker, som kun ønsker å grafse til seg selv og sine. Gode mennesker som ønsker det beste for alle, er alltid sosialister. Nærmere en naturlov kommer man ikke. Det vet da alle som noen gang har vært på Utøya.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Jeg synes det er svært synd at hun forsøker å score billige, politiske poeng.”

Din blogg er jo bare en serie forsøk på å score billige politiske poeng. Det var dette med å kaste stein i glasshus da.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00