av Mette Hanekamhaug | 22. oktober, 2010  

Tullball fra VG

VG fremviser i dag en fantastisk manglende mattekunnskap, og forsterker derved sannheten i Fremskrittspartiets mantra om behovet for økt satsing på basiskunnskap i skolen.

VG har nemlig foretatt en undersøkelse blant landets rektorer hvor de har stilt en rekke spørsmål. Et av dem lød som følger: ”Hvordan vil du vurdere Kristin Halvorsens innsats som kunnskapsminister?”. Av statistikken kan en lese at litt over 30% av landets rektorer mente hun gjorde en god eller svært god jobb.

Den merkverdige, og nesten litt imponerende, manglende mattekunnskapen kommer til syne gjennom VGs fantastiske overskrift; ”Digger Kristin”, hvorpå ingressen kan fortelle at 4 av 5 rektorer synes Halvorsen gjør en god jobb.

Jeg er imponert over hvordan Norges største løssalgsavis VG klarer å gjøre 30% om til 80%. Etter nærmere gjennomlesning kan en se at de har tatt med kategorien ”verken god eller dårlig” i utregningen. Altså har halvparten av landets rektorer oppgitt det sistnevnte svar, noe som kan tyde på at en enten ikke har noe forhold til kunnskapsministerens rolle og arbeid, ikke bryr seg, eller simpelthen mener hun er helt grei.

Men igjen, en kan nesten forstå avisens neglisjering av elementær matematikk. En overskrift med ”landets rektorer mener Halvorsen gjør en helt grei/ok jobb” hadde liksom ikke vært like ”juicy”. Nei, at de ”digger henne” selger bedre, så da får vi bare omdefinere svarene og tallenes verdi slik at de passer inn i den forhåndsbestemte overskriften og vinklingen på saken.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Akkurat det samme påpekte jeg også. De som er nøytrale kan knappest sies å DIGGE HALVORSEN
http://fyfaane.blogspot.com/2010/10/er-virkelig-kristin-halvorsen-diggbar.html

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Enig, det der er bare tull. Men SV har sikkert ikke lest selve saken, når de sier følgende på Twitter:

VG melder at fire av fem rektorer digger @SVKristin, http://tinyurl.com/2eeou8t

Og på hjemmesiden sin skriver SV: “49 prosent mener jobben hun gjør er helt grei.”

Helt grei = digger ???

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Vel vel.

“…forsterker derved sannheten i Fremskrittspartiets mantra om behovet for økt satsing på basiskunnskap i skolen.”

Jeg ville vel heller sagt at det forsterker sannheten i at folk blir lei av enkle løsninger og politikere som digger seg selv så overstadig at dem velger å se alt som en bekreftelse på sine egne forutintatte konklusjoner.

Personlig ville jeg ha ment at statistisk tolkning og logikk faktisk ikke er basis-kunnskaper, da vi ser at det blir gjort grove feil der av ellers høyt utdannede mennesker.

Jeg ville også i tillegg ha lagt til at vi trenger faktisk heller enn å satse mer penger, satse mindre, slik at elevene med en hjerne – som kan bruke en utdannelse til noe – får bedre oppfølging, og elevene som tidlig peker seg ut som drittskaller, blir puttet i dumbo-klassen der dem hører hjemme.

Der kan dem sitte og leke med treklosser og trene seg på å spikre.

Eventuelt studere politikk.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

[...] This post was mentioned on Twitter by Hårek Hansen, FrP_KUF. FrP_KUF said: @hanekamhaug om VGs rektorsak. Korrekt VG-overskrift burde vært "4 av 5 rektorer synes Kristin er grei nok" http://ow.ly/2XDr8 [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Denne “artikkelen” i VG er kjøpt og betalt av regjeringens propagandaapparat. Bankers!
“Journalisten” er bare en sosialistisk insider som brukes som nyttig idiot, til slikt, garantert!!
Hver gang Høyre og FrP får positive omtaler som at de nå har flertallsstøtte blandt folket så kommer det noe slikt. Enten i form av grums og svartmaling av de borgerlige partiene/politikerne eller i form av hvor flinke regjeringen er. Like sikkert som at når Rema 1000 kommer med reklame så kommer Prix, Rimi, ect med tilsvarende. Markedsføring kalles det. Og basert på den dårlige ledelsen av norge så antar jeg at regjeringen bruker 3/4 av sine ressurser på slikt som dette, humrende over en sigar. Fantastisk!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Leif: Du skriver: “Jeg ville vel heller sagt at det forsterker sannheten i at folk blir lei av enkle løsninger og politikere som digger seg selv så overstadig at dem velger å se alt som en bekreftelse på sine egne forutintatte konklusjoner.” Nå er det jo ikke akkurat Halvorsen selv eller regjeringspartiene som velger å fremstille tallene på denne måten, det er VG! Og etter min mening gjør dette artikkelen enda mer betegnelig, da en kan stille spørsmålstegn ved hvorfor avisen bevisst velger å manipulere tallene på denne måten.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

@Mette:

Ja, nettopp.

Du er så sveiseblind at du ikke ser at det foreliggende sitatet er et hint til DIN innstilling, altså.

Vi tar det igjen, denne gangen forkortet for din skyld:

1.
“…forsterker derved sannheten i Fremskrittspartiets mantra”

2.
“…politikere som digger seg selv så overstadig at dem velger å se alt som en bekreftelse på sine egne forutintatte konklusjoner.”

Ser du at sitat Nr. 2 kan ha en sammenheng med sitat Nr. 1?

Men jeg sier som Kåre Willoch: Nuvel.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

PS! Når det er sagt er jeg jo selvsagt enig med deg i at VG sin fremstilling langt har passert idiotien sine marker og gitt seg over i virkelighetsfordreiningen sin verden, men så forventer jeg heller ingenting av VG da det er en av de verre avisene.

Om det er politisk motivert er jo mulig, men i og med at det er så overstadig idiotisk tolkning, heller jeg litt til å tro at det rett og slett bare er dumt skrevet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jojo, vi får bare håpe at vi får et flertall neste gang. Vi er jo ikke uenig om noe av dette, men så lenge sosialistene har flertall er det lite vi kan gjøre.

Stå på. Stolt av deg som representant for Sunnmøre (mitt distrikt) og Romsdal og Nordmøre.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg vil si at jeg støtter deg 100% i at du, som alle andre, må kunne gå som bøssebærer uten at det skal stilles spørsmålstegn ved det. Hadia Tajik er igjen helt på jordet, for en politiker… Forrige gang vi hørte Hadia Tajik kvasimoraliserende oppgulp var da Ronøren hoppet prøvehoppet sitt i kollen. Hadia Tajik var da dirrende sint på vegne av alle landets kvinner og dømte norske menn nedom og hjem som kvinnefientlige i intervju på Dagsrevyen. Den dama, i likhet med resten av de såkalte feministene på venstresiden, har ikke bakkekontakt.

Hilsen en som ikke tilhører venstresiden og som også var ute å gikk med bøsse i dag :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Forresten så tror jeg du ikke skal ta alt Leif skriver bokstavlig. Jeg tror han prøver seg på en eller annen form for humor…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

@Per:

Ok, da tar jeg til meg at jeg har ordlagt meg på en uheldig måte, som har gjort at jeg har blitt misforstått, og at man sitter igjen med et inntrykk av useriøsitet.

Nok om det.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00