av Mette Hanekamhaug | 24. september, 2010  

Feminisme, ikke ekshibisjonisme!

“Feminism refers to political, cultural, and economic movements seeking greater, equal, or, among a minority, superior rights and participation in society for women and girls.”

Ut fra denne definisjonen vil jeg kalle meg feminist. Jeg er opptatt av at kvinner skal ha de samme rettighetene, pliktene og deltakelse i samfunnet som menn. Derfor gremmes jeg når såkalte feminister misbruker ordet til å poste halvnakne bilder av seg selv.
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10036542

Vi lever i et globalisert samfunn hvor tvangsekteskap, kjønnslemlestelse, æresdrap og innestenging av kvinner er et faktum. Dette skjer både i ”det store utland” og her i Norge. Det er vanskelige saker å snakke om, og skjellsord og fordømmelse av de som tør å ta opp problemene er utbredt. Det er vel derfor så få taler disse kvinnenes sak

Her i Norge har en de siste ukene sett at feminismen, kvinners kamp for like rettigheter, i hovedsak dreier seg om å eksponere seg selv. Dreier seg om å ”slåss for kvinners rett” til å publisere halvnakne bilder av seg selv på internett, allment tilgjengelig for evig tid. Unnskyld meg – men er dette likestillingskamp? Hvem nekter egentlig kvinner i dag å kle av seg på nett?

Jeg synes det ville vært mer verdig  om man tok tak i de tøffe temaene, og ikke forvekslet feminisme med eksibisjonisme.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Vel alle de tingene du nevner, tvangsekteskap, kjønnslemlestelse, æresdrap, innestenging av kvinner og så videre, kommer jo fra samme kilde, religionen.
Så hvorfor ikke gjøre FRP til landets første rent sekulære parti og kjempe mot religion?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

To the point!

Støttes!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er saa enig! Og det er trist aa se at norske kvinner, som var flinke til aa sloss for likestilling paa 70-tallet, naa er iferd med aa omgjöre det hele ved aa offentliggjöre kroppen sin. Dette er bare velkdig primitivt!
Kvinner har i aartusener vaert redusert til sex og kropp, med de fölger det hadde for deres liv. Naa naar norske kvinner har blitt tilnaermet likestilte, saa burde de begynne aa kjempe for andre kvinner, som ikke har vaert saa heldige som dem i og med at de vokser opp i en vestlig verden som baserer paa kristendommen.
Hva med aa staa fram og bevisstgjöre folk om den barbariske undertrykkelsen som foregaar i islams navn?? Hva med aa kjempe sammen med innvandringskvinner mot omskjaering, tvangsgifte og kroppstildekking??
Saant staar det iallfall respekt av, i motsetning til det aa kle av seg naken i media, som bare vil före til at menn mister repekten for kvinner. Dere river paa denne maaten ned det som andre har bygget opp, nemlig at kvinner er mer og kan mer enn aa kaste klaerne.
Men det mangler vel paa moralsk og politisk mot, kanskje?? Og man er jo saa velfödd og mett i Norge blitt at man er skikkelig likeglad med saanne ting. De tror vel kanskje ogsaa at de friheter og den likestilling vi i vesten og saerlig i Norge har oppnaadd, ikke vil kunne tas fra dem igjen.
Men der ville jeg ikke vaere saa sikker!
Og jeg synes det er bedre aa ha menns respekt enn rett og slett aa vaere en slags Barbiedukke.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til ’scelerant’:

Forslaget ditt er helt teit.
Det er ikke religion generelt sett som er problemet, det er ISLAM som er problemet!
I ingen andre av de store religionene ser man slikt barbari som i islam (omskjaering av kvinner osv.)

Men dette er jo Norge av idag – Europas mest avkristnede land, sannsynligvis. Og som paa grunn av dette staar svakt naar det gjelder aa overleve som etnisk gruppe og som kultur: naar du ikke har noe grunnfeste aa staa i, og kristendommen er en viktig del av et slikt grunnfeste – ogsaa kulturelt, enten du liker det eller ikke – da stiller du svakt og kan bli skjövet bort av andre som staar sterkt i sin kulturelle identitet – slik muslimer gjör det.
Det er höyst sannsynligvis bare i Norge – kanskje i Sverige – at man har hatt en slik avkristning. I land ellers i Europa er folk fremdeles – og egentlig mer og mer – en del av kristenarven, saerlig naa som de föler seg mer og mer truet av en voldelig islam. Og dette har lite eller ingenting med personlig tro aa gjöre. Det dreier seg ganske enkelt om en hel sivilisasjon, som baserer paa kristne verdier. Enten dette passer dere eller ikke.
Saa forslaget om et sekulaert parti er veldig dumt.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Men så er det denne generaliseringen igjen da. Ordet VI dukker opp hver gang flere enn 2 gjør noe. Når – hvor mange dreier deg seg om – 4 ?norske kvinner kler seg (halv)nakne så snakkes det straks om ‘norske kvinner’ og ‘norske feminister’. Det er faktisk særdeøes få norske kvinner som blogger seg nakne.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kjære Solveig

Du virker som en omtenksom person, men her tar du dessverre helt feil. Du skriver;
”Det er ikke religion generelt sett som er problemet, det er ISLAM som er problemet!
I ingen andre av de store religionene ser man slikt barbari som i islam (omskjaering av kvinner osv.)”
Jo man gjør faktisk det, man ser det gjennom hele den moderne historien, fra ”Got mit Uns” på SS beltespenner, til de organiserte voldtektene i den Katolske Kirke. Fra torturen av Galileo, til prekingen av Antisemittisme i kirkene frem til 1964. Man ser det i Rwanda hvor prester og nonner står tiltalt for å ha oppildnet til folkemord, og i krigen i Bosnia mellom Muslimer, De Serbisk Ortodokse og De Katolske Kroatene. Tilhengere av den Jødiske trosretningen omskjærer sine guttebarn, i enkelte tilfeller med den gamle skikken der Mohelen (personen som utfører kuttingen) suger av hudflappen og restende blod/skitt fra babiens kjønnsorgan. Ganske barbarisk om du spør meg.
Man har Prester som Jerry Falwell og de mange Biskopene i den Angliske Kirke som sier at 9/11, flommer og så videre er en straff fra gud fordi vi ikke umiddelbart steiner homofile ”on sight” (litt overdrivelse der, men de har alle sagt at gud straffer oss fordi vi ikke behandler homofile som de synderne de er)
Dersom du ser på denne linken ser du merkelig nok at de landene hvor færrest bekjenner seg å tro på en allmektig gud, også er noen av de mest fremskredne landene når det gjelder å ta vare på hverandre som mennesker.
Om noe gjør Kristendommen at vi står svakere mot Islam, fordi vi ikke kan si ”Vet dere hva, dere er nå i et sekulært land, som ikke tror på noen gud, og den dere tror på hører hjemme i H.L Menckens liste, og dersom dere gjør handlinger i strid med vår tro på menneskerettigheter, så mister dere rettighetene til å bli behandlet som mennesker også” fremfor å måtte si ”Dere tror på feil gud” eller som en del Kristne i dag ser det ”Islam, Jødedom og Kristendommen er alle en vei til samme gud”.
Dersom man behandler alle religioner likt og med likt mener jeg at vi bør nekte religiøs innflytelse i politikken og samfunnet gjennom lovverket, men dessverre går ikke så lenge vi har en statsreligion.
Måten å kjempe mot Islam på er på samme måte man må kjempe mot all religion, ved å nekte menneskets første og feilaktige forsøk på å forklare verden vi lever i innflytelse i offentlige posisjoner. Når jeg ser Islams fremferd i verden tenker jeg ikke ”Å jeg må be til gud” jeg tenker ”Ok, enda en gjeng med uopplyste absolutister som påstår at de holder en høyere moralsk autoritet enn ikke troende, jeg bør lære om Islam slik at jeg kan presentere en god sak mot den”
Jeg mener vi bør kjempe mot Islam med sekulær lov, gjennom sosiale kontrakter og gjennom en solid integrasjonspolitikk ikke gjennom dens fetter. Dersom man bruker Kristendom som et våpen mot Islam oppfyller man jo bare profetiene i Koranen, det er som å kaste bensin på bålet. Vi kan lovfeste forbud mot Burka, kjønnslemlesting og tvangsekteskap, og sørge for at straffene for å delta på noen måte i handlingene er utkastelse fra landet med umiddelbar virkning.
Vi kan lovfeste krav om opplæring i språk og sosiale rettigheter, plikter og hvordan man oppfører seg her i landet. Vi kan lovfeste at for å få statsborgerskap må man oppfylle krav til kompetanse innen både Norsk språk, kultur og tillate ”overraskelsesbesøk” fra Politi eller Nav for å sørge for at man jobber for å bli en integrert del av vårt samfunn.
Kristendommen har blitt brukt som våpen i 2000 år nå, jeg tror det er på tide at vi moderniserer vårt moralske og intellektuelle arsenal, fremfor å bruke eventyr fra et folk som levde alt annet enn et moralsk liv i henhold til moderne standarder.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvorfor må alt dreie seg om innvandrerkvinnenes problemer? Må innvandrerne monopolisere dette feltet også? Har norske kvinner som Marianne Aulie ikke rett til å kle seg nakne fordi innvandrerkvinnene har problemer med sine menn og tilbakestående kultur? Nei, stå på, Marianne. Du viser bare det som innvandrerne ikke tør. Det er sannelig ingen grunn til at du skulle innskrenke deg fordi en somalisk innvandrer ikke liker det du gjør.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Enig i at det å kle av seg ikke har noe politisk over seg. Alle kan kle av seg i dagens samfunn uten at det er en så big deal. De såkalte feministene i Norge er i det store og hele en spøk – det er jo så mye rart de kommer med. Den siste store saken dems var at Romøren hoppet et treningshopp i kollen før Sagen – er det mulig??? Femnistene lider skikkelig her til lands skjønner jeg. For en gjeng erkeidioter disse feministene er. Jeg blir forbanna bare jeg tenker på hykleriet dems.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva er galt med å ta bilde av seg selv foran speilet?

Det har vi da alle gjort!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er ikke noe galt i det adolph. Men det idiotiske er at feks at politisk kommentator (feminister) i Norges største avis mener at undertøysfotograferingene til disse bortskjemte, rike og privilerte feministene er et kjempeviktig bidrag til dagens kvinnekamp. Da kan kanskje du også skjønne at de som kjemper for mennesker som har virkelige og reele problemer blir frustrerte??

For en gjeng bortskjemte amøber disse norske karriere- og elitefeminstene er.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Petter: Det har jeg vært inne på her:

http://fyrtaarnet.vgb.no/?p=412698

Og da jeg ikke ser noe poeng i å skrive hva jeg mener i selve innlegget (ingen leser blogginnlegg over 15 linjer uansett) må man gå til kommentarene for å finne det egentlige innlegget.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Vi er vist helt på linje skjønner jeg adolph. Det er jo litt humor at feminismen i Norge er kommet så langt at feministenes hovedfokus nå er å gå til kamp mot alle de damene som er penere enn dem selv. Hahaha, for et land vi lever i.. :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

-hvis det virkelig kan kalles feminisme at halvfete- og halvgamle skrukker publiserer nakenbilder av seg selv…-da vurderer jeg etter hvert mitt syn på feminisme…og disse dumme damer har en merkelig evne å få oppmerksomhet via “menn” som faktisk publiserer detta og fremstiller det som om detta er verdens første bilde av ei skrukkekjerring…?? pfføyyy!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kall deg gjerne feminist. Det er ingen beskyttet tittel, dessuten er du lovlig sent ute. Min mor var femist. Hun solte seg toppløs og bestilte halvlitere.

Tre damer har fått mediefokus fordi de viser frem sin naturlige (halv)nakenhet. Da kommer det et pip og en erigert pekefinger fra ytterste høyre: Hallo! Det er JEG som er feminist!

Stønn!

Feministene var moderne i går… eller var det året før… jeg husker ikke. Det var uansett før jeg ble født.

Prøv deg som humanist i stedet. Det kan anbefales.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ikke jobbe, ikke satse, ikke gjøre en dritt. Men ha fet jobb, som man ikke trenger å møte til, fordi man har et nettverk som fikser det meste.

Yessare massa, hvor har kvinneandelen i styrene i norske selskaper ført oss?

Avventer svar fra de som skal ha greie på slikt.

Hvordan øke kompetanse ved å bytte ut en fyr som ikke vet en dritt med en kjerring som gir faen.

Norsk næringsliv i et nøtteskall.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

cecilia (uinnlogget)

Jeg insisterer på å kalle meg mannegris!!

Fordi jeg publiserer grisebilder av meg selv.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har jeg forstått frk. Aulie rett så bør vi kvinner kle oss nakne i all offentlighet for å vise hvor sterke og selvstendige vi er. For den saks skyld kunne vi jo ha gått omkring splitter nakne hele året slik de gjør i enkelte Afrikanske land, men jeg tror nok det ville blitt litt kaldt for oss her i det høye nord, så fornuften tilsier at vi bør finne på noe lurere for å vise hvor sterke og selvstendige vi er. Dessuten hadde det vel blitt noe kjedelig etterhvert med alle disse nakne kroppene. Det blir likson “intet nytt under kjolen, eh—solen”, mener jeg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Dessuten hadde det vel blitt noe kjedelig etterhvert med alle disse nakne kroppene. Det blir likson “intet nytt under kjolen, eh—solen”, mener jeg.”

Hvor er så tabuet?

Hva er du redd for?

Hvilket vikarierende motiv har du?

Hva er det frk.Aulie gjør som skremmer vettet av deg?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Omskjæring er en reel problem blant en del Afrikanske grupperinger og minoriteter i midtøsten En skikk som har blitt tatt vare på (før Islam). Det ser ut som flere her inne burde sjekke fakta først. Omskjæring finnes blant en del jødiske, kristne og andre ur religion utøvere også. Skikken er ikke noe islam har anbefalt eller påbudt. Selv om en del “landsby idiot” imamer hevder det på lik linje med kristne afrikanere/prester som hevder at bibelen påbyr det.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvilket tabu? Og hvorfor skulle Aulie skremme vettet av meg? Jeg er ung og har faktisk en finere kropp enn Aulies, men den får du ikke se. æda, bæda.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Forøvrig er Isterdalen et interessant område, sånn politisk sett. Fra topp til bunn på no time at all. Hvis du hopper.

Men Trollstigen kan gjøres unna med en standard Punto med en snitthastighet på 120 oppover, og noe minde nedover. Må bremse tidligere nedover. Trygg kjøring.

Jeg er ikke trygg, så jeg har bedre tall.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg synes ikke kvinnekampen har noe med å skulle kunne kle av seg eller ikke. Samtidig finner jeg også debatten i mediene de siste dagene rundt dette avdekker litt av feministenes dobbeltmoral. Ofte snakker de om at kvinner blir for seksualisert i samfunnet, at det er for stort fokus på kropp og at kvinner blir fremstilt som objekter. Dette for å så i neste øyeblikk bruke ordet likestilling og feminisme i kampen for å kle av seg på internett. Det blir for meg helt feil.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kvinnekampen har ALT med å kunne kle av seg eller ikke å gjøre!

Hvorfor skal vi kjempe om kvinnfolkene hvis de ikke kler av seg?

ADOLPH kjemper for alle damers og kvinners rett til å kle av seg.

Også kvinner i burka.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvis dette stuntet er gjort for at alle kvinner, uansett fysisk form, skal fritt kunne kle av seg alle klærne sine, ta bilde og legge ut nakenbilder på nettet så er jeg helt enig i dette standpunktet, men jeg skjønner ikke at dette kan være en aktuell problemstilling i 2010. Alle kan jo fritt legge ut bilder av seg selv halvnaken/naken – det finnes mange sider for nettopp dette der kvinner i alle former kan eksponert seg.

Slik jeg skjønner det så er det underliggende budskapet til de “halvfeite” feministene at de peneste kvinnene som er i god form får alt for mye oppmerksomhet av oss gutta og de synes det er urettferdig. Merkelig opplegg egentlig. Jeg gleder meg nesten til neste utspill fra de norske “superfeministene”, de gir oss i grunnen god underholdning.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Petter:
Jeg har tusket litt innen porno også. Og strykejernsporr, dvs helt ordinær kjedelige mennesker har LANGT bedre klikk enn såkalt pene jenter.

De såkalte feministene er mer utdaert enn de tør drømme om.

De halvfeite har bedre rating enn de “vakre”, gitt at de har sammenlignbare serier.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Petter: ja du har helt rett, alle står jo (dessverre?) fritt til å legge ut nakenbilder av seg selv på nettet i dag. En kan nok tolke debatten i den retningen du gjør, at de ønsker statuere et eksempel med å fremvise “ekte skjønnhet” i protest mot dagens skjønnhetssymbol for kvinnekroppen og motvirke dagens utvikling med usunne forbilder. Men er virkelig å poste halvnakne bilder av seg selv måten å gjøre dette på?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Mette, du er jo ikke noe skjønnhetssynbol selv, så hvor kommer den desverre inn?

Mange av oss liker å se type naboen ha sex. Vanlige mennesker. Ikke overfeite damer som valker seg over skinny men, noen liker det også.

Jeg synes det er fint jeg, at vanlige folk kan vise hvordan vi egentlig ser ut på nettet.

Et fint bryst er ikke så interessant når vi vet at det er en silikonpute. Verden går videre, det ordner seg, det DU bør bekymre deg for er sammenbruddet i verdensøkonomien. Jeg mener, man har såklat løst den forige krisen ved å låne mer penger til de idiotene som ikke så at den lille krisen kom?

Og DET skal liksom løse noe som helst?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ja det er helt fritt frem for de som ønsker det å “vise seg frem” på nettet, dette er noe vi alle kan gjøre i dag og som noen velger å gjøre. Det jeg reagerer på er at dette fremstilles som en feministisk likestillingskamp.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Scelerant, spot on! Et poeng til som blant andre Solveig Nilsen burde merke seg (uten at jeg tror det endrer hennes og hennes trosfellers felles forvirrede oppfatning) er følgende;

Deler av den industrialiserte verdens kulturer er definitivt fremskredende sett i et menneskerettighets-perspektiv. Så hvis graden av frihet, demokrati, økonomisk fremgang etc er parametrene for kulturell suksess kan man godt si at bl.a. de skandinaviske landene er de per i dag mest suksessfylte kulturene vi kjenner til. Dette er IKKE et resultat av vår kristne arv, snarere tvert imot. Nettopp religiøse krefter, i vårt tilfelle kristendommens forkjempere, har til alle tider vært de største bremseklossene for vår utvikling. Dette gjennom undertrykking av kvinner, fornektelse av vitenskaplige oppdagelser, tøysete og ignorante forklaringer på naturlige fenomener, etc listen er meget lang.

I prinsipp er det svært små forskjeller på de tre største monoteistiske religionene, kristendommen, judaismen og islam. Det hele kan se ut som en infantil krangel om hvilken av de brutale og menneskefiendtlige bøkene som best utrykker en eventuell allmektig skapers vilje. Egentlig dreier det seg om makt her og nå. Kom dere ut av sandkassa.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Når Aulie og de andre irriterende barna på “noenogtredve” skriker etter oppmerksomhet i-uansett-form-takk, burde burde vi la det forbigå i pinlig stillhet. Yusuf Kadra og Amal Aden har et aldri så lite poeng i VG på nett;

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10036542

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jaha? Så medias fokusering har avdekket feministenes dobbeltmoral…?

En interessant observasjon… mange av oss har observert noe annet.
Klarer du gjette hva vi har observert?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tror jeg må skrive et innlegg om internet jeg.

Mange forstår ikkr hva det er.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

narsissistisk forstyrrelse er hva jeg tenker når jeg ser Aulie i media :-) Hun sørger for å bli lagt merke til med jevne mellomrom,- der tåles det ikke “usynlighet” for lenge om gangen. Forøvrig helt vanlig at en god del kunstnere og stjerner av ymse slag er narsissister.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Mette: Jeg er enig med deg Mette og jeg tror feministene gjør seg selv en bjørnetjeneste hvis de fortsetter å protestere mot dagens usunne forbilder med å legge ut nakenbilder av seg selv på Internett.

Elisabeth Skarsbø Moen sin uttalelse om at nakenbildet til Vaagland er det viktigste og mest presise kommentarene i vår tids likestillingsdebatt er bare teit. Det er bra Yusuf og andre setter ting i perspektiv og forteller Moen at hun og de andre feministene ikke klarer å se lengre enn til sin egen pupp.

Samtidig kan jeg egentlig forstå at det reageres på de usunne forbilder til dagens unge jenter. Det er jo litt sjokkerende å gå inn på blogg.no å se hvor ensidig og påtatt lavpannet innleggene til så å si samtlige bloggjenter er.

En låt med et budskap som passer inn i den sammenhengen:
http://www.youtube.com/watch?v=BR4yQFZK9YM

Smart er sexy!;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg liker forresten Auli jeg… hun er smartere enn de fleste skjønner.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Men er det ikke en fornøyelse da å se en naken kvinnekropp? Det er jo en av naturens undere. Skal det holdes skjult og bare vises av malere og billedhoggere? Jeg forstår ikke helt hva feminisme har å gjøre med at en vakker kvinne viser sin vidunderlige kropp. Jeg forsto feminisme som kampen for full likestilling, men den nakne kvinnekroppen faller i kategorien kunst. Dette har Maranne Aulie forstått, men det er jo ikke overraskende for hun er jo en kunstner.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00