av Mette Hanekamhaug | 9. september, 2010  

Samspill

http://universitas.no/magasin/55171/med-nebb-og-klor/
Det er alltid merkelig å lese portrettintervjuer med seg selv, å lese en tekst som skal gjenspeile deg som person, som skal gi andre et innblikk i hvordan en selv er .

Vi bærer alle med oss en oppfatning om hvordan vi er som mennesker, hvordan vi fremstår for verden rundt oss. Likevel opplever nok de fleste av oss at andre gjerne ser deg på en annen måte enn du selv gjør, både på godt og vondt.

En lærer jo ofte fra barnsben av at en skal være seg selv, at en ikke skal bry seg om hva andre sier om deg. Dette er for meg en sannhet og leveregel med visse modifikasjoner. For hvor går grensen for hvor mye en skal ”være seg selv” i forhold til hvordan andre oppfatter deg?

Jeg tror det er viktig med en balansegang. Å være sterk i troen på seg selv og sine verdier, men samtidig også være oppmerksom på hvordan ens oppførsel tolkes av de rundt deg. For livet handler jo om samspillet med andre mennesker, og derfor vil deres refleksjoner og oppfatninger om deg også være av interesse og betydning. Spesielt i mitt yrke som politiker, hvor det forventes at jeg også skal være en god representant for både partiet, hjemfylket og folket for øvrig.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Hva synes du selv om utfallet av portrettintervjuet da? Ble du fornøyd? Er det “deg”?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg vet ikke om det er “meg”, nettopp det jeg tok meg selv i å fundere på. Hvem er meg, den personen jeg får skildret til meg gjennom intervjuet eller den jeg selv opplever? Nå skal det jo også sies at jeg synes dette virkelig var et av de bedre, kanskje det aller beste, portrettintervjuet jeg har lest om meg. I flere tilfeller har jeg etter slike intervjuer følt at journalisten har hatt en forforståelse for hvordan jeg er/hvordan de ønsket å fremstille meg og har brukt intervjuet på å forsøke finne elementer som kunne underbygge dette. I dette derimot følte jeg at journalisten møtte med mer blanke ark og har skildret meg mer slik jeg føler er korrekt :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hehe.. som sagt, du är söt med ditt “hamster face” :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00