av Mette Hanekamhaug | 11. juni, 2010  

”School of one”

http://schools.nyc.gov/Offices/mediarelations/NewsandSpeeches/2009-2010/schoolofone.htm

Ingen slår USA når det gjelder evnen til innovasjon og nytenking. Det gjelder også i skolesektoren. USA ligger foran i utvikling og utprøving av nye, alternative læringsmetoder i skolen, med den effekt at de stadig hever kompetansenivået i utdanningssektoren. ”School of one” er et særdeles spennende prosjekt vi i Fremskrittspartiet mener er aktuelt også i Norge.

”School of one” kan minne mye om det en kunne se i tv-serien Blanke Ark som gikk på TVNorge for en tid tilbake, der mye dreide seg om tilpasset opplæring i praksis. Dette er jo et begrep som vi politikere stadig snakker om(i likhet med tidlig innsats) . Dessverre blir det ofte med prat – å omsette pratet til  reelle politiske forslag, slik at vi får gjennomført målet om tilpasset opplæring viser seg å være vanskelig.

Jeg mener vi må bli flinkere til å følge med på slike prosjekt og resultatene av det, og bli flinkere til å ta i bruk slike metoder her hjemme. Vi tenker for ensidig når det gjelder skolen. Vi er på en måte låst i det systemet vi har og evner ikke å se alternative måter å organisere undervisningen på.

Jeg anbefaler dere å trykke på linken og lese om dette prosjektet, da det er utrolig spennende! Prøveprosjekt som dette burde vi også i større grad ta i bruk, da jeg er sikker på at slike tiltak faktisk fungerer. Vi må rett og slett ta inn over oss at barna lærer på ulike måter og i ulikt tempo – og dette trenger ikke være negativt. Det er ikke snakk om å være faglig svak, det er snakk om at en trenger en annen type tilnærming til stoffet og det fortjener elevene at vi ser og tar hensyn til!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Dette må bli fremtiden! Til alles beste. AMEN!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Vi er på en måte låst i det systemet vi har og evner ikke å se alternative måter å organisere undervisningen på”. Jasså gitt? Utdyp er du snill!’

Igjen viser du hvor lite du vet om skole-Norge, Mette. Hvor mange penger har dere budsjettert med? Alle skoler i hele Norge må ombygges for å få til dette!

Jeg venter i spenning på svar!

Til slutt må jeg bare spørre – jeg har lest litt på bloggen din, og jeg lurer på hvorfor du fortsetter å trampe i salaten når fagpersoner igjen og igjen gir tilbakemeldinger på det du uttaler deg om. Tilbakemeldinger som beviser at du tar helt feil? Det er som om en lærer, som aldri har vært i stortingssalen, skulle uttalt seg om hverdagen der. Synes du ikke at det er litt flaut?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Ingen slår USA når det gjelder evnen til innovasjon og nytenking. Det gjelder også i skolesektoren.”

Tja jeg ville ikke akkurat skrytt så mye av det amerikanske skolesystemet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00