av Mette Hanekamhaug | 10. mai, 2010  

Uansvarlig av regjeringen

Politidistrikter underbemannes, volden øker, politiet er mindre synlig i samfunnet og har stadig færre folk til å etterforske og bekjempe kriminalitet. Samtidig har vi en situasjon hvor majoriteten av nyutdannede politifolk vil være arbeidsledige til høsten.

GALSKAP!

Storberget har flagget fanen om økt rekruttering til politiutdanningen høyt. En av hans store skrytesaker har nettopp vært å øke kapasiteten på Politihøgskolen. Da er det en skam at det ikke sørges for at disse har mulighet til å komme ut i jobb ved studieslutt. Storberget og regjeringen har frekkhetens nådegave når de skryter av å utdanne så mange dyktige politifolk, som havner direkte ut i arbeidsledighet.

Hvilke studier og hvor mange som tas opp til disse styres i stor grad av det offentlige, som igjen gjør sine endelige beslutninger basert både på studenters interesse og samfunnets behov. Jeg tror få stiller spørsmålstegn ved at flere skulle stimuleres til å velge politiutdanningen, men håper de fleste stiller spørsmål ved at staten deretter ikke tar ansvar, men sender disse rett fra skolebenken og inn i trygdekøen på nærmeste NAV-kontor!

Vi har behov for flere politifolk: synlige politifolk ute i gatene for forebygging av kriminalitet, og flere etterforskere for å drive med etterforskning av organisert kriminalitet og andre viktige oppgaver. Det er ikke manglende behov for politi som har skapt denne situasjonen, det er manglende ressurser og ineffektiv organisering. Politidistriktene og lokalsamfunnene rundt om i landet, og for ikke å snakke om Oslo politidistrikt og deres utfordringer, trenger desperat flere ansatte, men har ikke økonomiske ressurser til å ansette flere.

Slik har regjeringen skapt en situasjon hvor vi har hundrevis av nyutdannede politifolk som står uten jobb, politidistriktene er underbemannet og det sikkert blir en fin liten økning i trygdekøen på NAV til høsten.

Dette er en totalt uansvarlig politikk fra regjeringen og Storberget, og vi i Fremskrittspartiet forventer at situasjonen rettes opp i snarest!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Det er en helt normal situasjon og er beskrevet i forskjellige uttrykksmåter en god del tusen år bakover.

Man kan kalle det en form for Klondake.

Norge er jo som et nyfødt barn i denne sammenheng.

Dere kan lappe så mye dere vil og snakke så mye dere vil, dere er for sent ute.

Det eneste som kan hjelpe nå er å fjerne ALLE politikkere og byråkrater og erstatte dem med ingeniører frem til og med 2013.

Men det kommer dere ikke til å gjøre.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00