av Mette Hanekamhaug | 1. mai, 2010  

Gratulerer med FrP-dagen!

Etter å ha overvært, deltatt i og observert utallige diskusjoner om hvorvidt arbeidernes dag er forbeholdt venstresiden i norsk politikk eller ikke har jeg et spørsmål; hvem er egentlig arbeiderne?

Jeg har spurt mange om dette, spesielt representanter fra den sosialistiske siden i politikken. Svaret jeg har fått har i varierende grad vært; gutta på gølvet, de vanlige folka, de som arbeider 9-4 osv. I tradisjonell marxisme defineres arbeiderne som de som har makt til å skru av maskineriet, de som har skiftenøkkelen til maskinen, samfunnet, og kan skru det av.

For min del omfavner denne definisjonen oss alle. For samfunnet er avhengig av alle for å gå rundt, for å kunne drives fremover. Samfunnet er avhengig av de som vasker våre skoler, sitter i kassa på Rimi, kjører taxi og arbeider på gamlehjemmet. Og samfunnet er også avhengig av de som risikerer alt for å bygge opp en bedrift, av de som arbeider døgnet rundt for å skape noe, de som leder enorme konsern og de som handler med aksjer på børsen. Samfunnet er avhengig av alle dens varieteter og folk for å holdes gående, og vi arbeider alle for å drive det rundt og fremover.

Venstresiden har i all tid forsøkt å erklære eierskap til denne dagen. Ja noen har attpå til gått så langt å kalle d frekt at vi i FrP også markerer denne dagen. At vi er partiet for ”de rike” (sies ofte med en stemme og et ansiktsuttrykk som uttrykker vemmelse) og skal holde oss unna denne dagen.

For det første: ”de rike” grusomme menneskene skaper faktisk arbeidsplasser og skatteinntekter, og jeg er lei av den tåpelige jantelov-innstillingen som ikke er annet enn grov sjalusi.

For det andre: hvem er det som vil nyte godt av Fremskrittspartiets politikk? De såkalte rike gir vel langt på vei blaffen om brødet på Kiwi koster 15 eller 20 kroner, om bomstasjonen krever 30 eller 40 kroner eller om bilavgifta er 1000 eller 2000 kroner. Det er de med vanlig gjennomsnittlig inntekt som påvirkes av dette! Det er de med vanlig lønn, familie å forsørge og som opplever at bankkontoen er tom dagen før neste lønning – det er de som vil kjenne disse forskjellene som FrPs politikk vil føre med seg.

Så venstresidens evinnelige mas på hvem denne dagen tilhører, deres kjedsommelige messing av at de liksom representerer arbeiderne og deres konstante svartmaling av vår politikk kan nå bare gi seg – det begynner å bli gammelt!

Så gratulerer med dagen alle sammen – vaskedamer, konsernsjefer, aksjemeglere, kassadamer, servitører, bedriftsledere, grundere og taxisjåfører – dere er alle arbeidere og bidragsytere i samfunnet og vi er avhengig av dere alle!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tenker på lik lønn for likt arbeid.
Lavt lønnede må opp i lønn.
Må vi vente 20 år til det er på plass?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Lik lønn for likt arbeid er viktig, og noe alle politiske partier er enige i at vi må ha =)

Typiske kvinnedominerte yrker, som innen helse- og omsorgssektoren feks, har i dag for lav lønn. Derfor har FrP på Stortinget foreslått å øke disse lønningene – noe regjeringen stemte mot.

Så ja – dersom folket fortsetter stemme på sosialistiske partier må vi nok vente i 20 år før det er på plass =/

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Man må ikke glemme at det er viktig for arbeiderne at også bedriftseierne og “de rike” har det godt, for ellers er det ingen som tør/vil skape arbeidsplasser. Er avgiftene så store at det er nærmest umulig å drive en bedrift, skapes ingen arbeidsplasser, og det går mest av alt utover arbeiderne.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er det ikke litt i overkant å omdøpe 1.mai til Frp-dagen?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Fredrik: to streker under ditt innlegg!

Odd: noen friheter må en få ta seg :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg tror du er et lite bøllefrø jeg, Mette. Akkurat som meg.
Enten det eller så er du historieløs. Men å være historieløs… det er heller ikke noe å gråte over i dag, for inntil videre så finnes det biblioteker i Norge. Og det skal ikke så mye til før nordmenn troner på toppen av listen over verdens mestlesende folk… det skal faktisk bare noen få FrP-folk til… og så, vips! Så er vi der! På toppen av listen, og proppfulle av ny viten om vår nære historie.
Og for en verden som åpenbarer seg når man leser litt historie! Du vil ikke tro det!
Men du må forte deg litt! Det er jo ikke godt å vite hva som skjer med bibliotekene i fremtiden… de er jo ikke noen økonomiske gullgruver, så vidt jeg har forstått, og både kunst og kulturlivet bør jo være selvfinansierende, har jeg forstått dere rett…

Jeg gratulerer arbeiderne med dagen deres: Arbeidernes dag 1. Mai.

Mor har sin dag, far har sin dag, og vi kvinner fått vår dag vi også.
FrP får sikkert sin dag også.
Mens du venter anbefaler jeg et besøk på biblioteket.
:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“For det andre: hvem er det som vil nyte godt av Fremskrittspartiets politikk? De såkalte rike gir vel langt på vei blaffen om brødet på Kiwi koster 15 eller 20 kroner, om bomstasjonen krever 30 eller 40 kroner eller om bilavgifta er 1000 eller 2000 kroner. Det er de med vanlig gjennomsnittlig inntekt som påvirkes av dette! ”

Ja dere har vært flinke til å selge billige populistiske poenger som lavere ølpriser til folk som ikke klarer å tenke stort lenger enn dit. Takk for at dere har klart å dra Norsk politikk ned i søla.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

1 mai burde virkelig ikke bestå av arbeidere som forener seg i solidaritet mot menneskene som skaper arbeidsplassene deres. Det blir litt som om “kyllingdagen” skulle bestått av kyllinger som forener seg i solidaritet mot de onde eggene.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det var seks tøffe, (”tøffe fordi de gikk i 1 mai tog i Ålesund med svarte t thirts i haglebyer og 2 grader)
Frpu som gikk bakerst i toget i Ålesund i dag. Leverte ut løpesedler om krav om billigere sprit og tobakk. Hmm skal tru om det var ein spøk ;-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“At vi er partiet for ”de rike” (sies ofte med en stemme og et ansiktsuttrykk som uttrykker vemmelse) og skal holde oss unna denne dagen.”

Ja, det er vel sikkert samme uttrykk og stemme som Frp’ere bruker når de snakker om “sosialister”, “venstresiden” og “regjeringen”, tenker jeg.

Det var det der med å kaste stein i glasshus da…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Bilquis: hovedbudskapet i FpU-ernes appell denne dagen var skattefri sommerjobb for ungdom, og lavere skatter og avgifter generelt :)

Bergenserinne: Poenget med setningen var jo motstandernes hat mot “de rike”, ikke FrP.

Erik: Kul sammenlikning!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er det ikke litt politisk ukorrekt å skrive kassadame og vaskedame?

“Lavere skatter og avgifter generelt” – Mogens Glistrup og Mette Hanekamhaug. Ære være det enkle – og selvsagt ironien.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Anette har tydligen haft en dålig helg.. (eller inte fått sig något på länge)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er enig i at samfunnet er avhengig av alle.

Jeg er også enig i at eiere av bedrifter må sitte igjen med noe etter alt arbeidet de gjør. Å ja jeg vet de fleste står på som rakkern. De må gjerne sitte igjen med MYE penger også:-).

Hva er mye? Hva er lite?

Men jeg synes det er litt merkelig at bedrifter som går med STORE overskudd likevel flytter driften/produksjonen til andre land. Grunnet de vet de tjener enda mer. Da synes jeg ikke de viser mye vilje til å bidra til landet de bor i. Da får de heller flytte helt da.
Mye vil ha mer å fanden vil ha flere.

Heldigvis gjelder dette langt fra alle.

Men å si at alle bedrifts eiere er snille og greie som lam å alt går dritt uten dem, det blir litt galt.

Hvis en leder forsvinner så dukker det opp en ny. Personen som tar over kommer da fra “gølvet”. lederen blir jo da nødt til å jobbe litt på “gølvet”.

Det er ikke alltid svinaktig dyktighet som fører til suksess. Det er mye rett sted til rett tid også :-)

Jadda jeg vet det finnes nok arbeids kraft også:-)

Poenget mitt blir vel at dette henger sammen. Vi er avhengig av hverandre. “blomsten og bien” :-)

Arbeidernes dag har jo en ganske stor historie.
En historie som omhandler den tiden da folket på “gølvet” ikke hadde det så bra. Den handler om kampen for å få det bedre. Jeg vil påstå at grundere å bedrifts eiere ikke sliter like mye nå som arbeiderne gjorde den tiden.

Finn gjerne en annen dag å gå i tog med bedrifter:-) Blir nok ett kort tog he he

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Bra, Mette!!! :)
Godt at du satte ord på hva innholdet i denne dagen egentlig bør være. Ikke bare arbeiderbevegelse og røde faner…
Hørte selv en 1. mai tale hvor vedkommende først sa at “på en sådan dag skal man ikke snakke negativt om politiske motstandere…” for umiddelbart etter å prate dritt om FrP i fem minutter.
At denne dagen brukes til valgkamp er totalt feil spør du meg. Dette bør være arbeidernes dag, og ikke arbeiderpartiets dag!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00