av Mette Hanekamhaug | 26. oktober, 2009  

Mobbing

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=575840

Jeg ble meget positivt overrasket den dagen jeg så avisoppslaget med Halvorsen som erklærte krig mot mobbing. Dessverre ble jeg skuffet da jeg leste saken og så at hun ikke ønsket komme med et eneste konkret forslag til tiltak mot mobbing. Det en dessverre ser i dette temaet er at en snakker i store og fine ord om at nå skal en få bukt med mobbing, mens ingenting blir gjort. Fine ord hører festtaler til, dette problemer krever tiltak! Som jeg påpekte til journalisten, som kanskje ikke kom like godt frem i artikkelen, fremmet Fremskrittspartiet senest i mai flere konkrete tiltak mot mobbing, hvorav samtlige ble nedstemt av regjeringen.

Jeg sa i intervjuet flere konkrete tiltak vi ønsker; som opprette et eget skoleombud – med fokus på mobbing, sørge for at det en holdningsendring i skolen både gjennom informasjonstiltak og samarbeid med hjemme, samt sørge for at det er mobberen som skal skifte skole i en sak, ikke mobbeofferet slik som ofte skjer i dag. Samtidig ønsker vi å gi ofre og deres foreldre mulighet til å ha en reell krav til erstatning fra skoleeier/kommunen i tilfeller hvor mobbing er funnet sted. Alle disse forslagene ble fremmet i mai, dessverre ble ingen vedtatt.

Kampen mot mobbing må starte i dag, og jeg er kjempeglad for at også Kristin Halvorsen ser problemet og ønsker å gjøre noe med det. Kjempebra! Vi i FrP kommer til å fremme de samme tiltakene mot mobbing også denne perioden, og etter disse uttalelsene håper jeg at også regjeringen denne gangen vil følge etter! =)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Huff, typisk Sosialistisk Venstreparti. Slenger seg med og leker medmenneskelige.

Mobbing er en meget viktig sak, og det er direkte forkastelig at dette ikke står høyere på dagsordenen hos de rødgrønne. Skammelig.

FrP har som alltid de konkrete planene og mindre av de store luftige ordene. Stå på og fortsett å påpeke viktigheten av å bekjempe mobbingen.

Bra at du tar tak, Mette!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei

det er ok ang mailen.

Mvh Janne

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00