av Mette Hanekamhaug | 26. juni, 2009  

Noen betraktninger om Nepal


Nepal er egentlig et meget fint land! Det er en del fattigdom og forurensning her, og etter fire dager her har jeg vel lungene til en 60 år gammel rullingsrøyker. Men tross alt er landet nydelig. Når disen letter kan en se de majestetiske Himalayafjellenes konturer dukke frem på himmelhvelvingen, folkene er alltid blide og hyggelige og byen er sosial, liten i areal og trivelig. Det er svært lite turister her, spesielt denne tiden på året (dette mye på grunn av varmen som er her nå, som vi til de grader har fått kjenne på…:p)

Maten her er også kjempegod! Veldig Indisk-inspirert, noe som ikke er så merkelig med tanke på at landet grenser til India på tre av fire “sider”, og har åpne grenser. Vi spiste lunsj i Sunsari-distriktet som var standard Nepalsk mat, med masse småretter i ulike boller, fisk og kyllding, ris, grønnskaer i ulike varianter og spennende sauser!

Og en annen ting jeg har likt svært godt her nede, er at vi får servert snacks til hvert eneste møte vi har vært på! Kjeks, boller, ris, drops, fruks osv. Nydelig! Samtidig har de meget god te her nede, hvorav halvparten er te, mens resten er søt-melk og sukker. Skal innrømme at den er sterk kost til og med for sukker-monsteret meg, men er meget godt i mindre mengder!

Trafikken her er derimot grusomt, og vi har egentlig bare ventet på å bli utsatt for en ulykke. Det er venstrekjøring, og bilene kjører dobbelt så mange i bredden som veien er egentlig laget for. De kjører fort, har ingen vikepliktsystem(annet enn at det største kjøretøyet har rangen) og er i det hele tatt skummelt! Har hatt en nestenulykke med en moped, og har vel snitret både traktorer, mopeder, andre biler så vel som mennesker! Jeg bodde jo på Bali et semester og tenkte at trafikken der var skummel. Men denne er mye verre! Et under at det har gått bra hittil. Bank i bordet!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00